ye-logo.v1.2

Вода у Старокостянтинові коштуватиме удвічі дорожче, ніж у Києві

Суспільство 6527

Після затвердження тарифу у Старокостянтинові за холодну воду і водовідведення доведеться платити 14-15 грн. за кубічний метр.

Після того як у столиці підняли плату за воду аж на 110%, в Старокостянтинові планують підняти її вартість на 53%, пише Старокостянтинівська газета "Перша міська".  

Після затвердження тарифу у Старокостянтинові холодна вода і водовідведення коштуватимуть 14-15 грн. за кубічний метр. Про це заявили представники «Водоканалу» на зборах, які відбулись з ініціативи мешканців 24 червня у Будинку офіцерів. В той же час у Києві після подорожчання вода та водовідведення з 1 липня вартуватимуть 7,46 грн.

У Старокостянтинові наразі точної цифри людям так і не озвучили, зорієнтувавши їх, що варість води у місті зросте на 53%. "В межах 14-15 грн",  сказали представники "Водоканалу".

Вже не перший місяць у ЗМІ активно обговорюється подорожчання централізованого водопостачання в містах України. Нацкомпослуг уже затвердили нові тарифи для 26 водоканалів, решта міст очікують на коригування.
Як повідомили нещодавно під час зустрічі у Кам’янці-Подільському із представниками виконавчої влади та місцевого самоврядування, на Хмельниччині плата за кубометр доставленої води зросте в середньому з шести до дванадцяти гривень.

В Кам`янці-Подільському після подорожчання куб води і стоків з 1 липня коштуватиме 11,45 грн.

З 1 липня і хмельничани за воду та водовідведення платитимуть більше. Але навіть після здорожчання тарифи у Хмельницькому залишаються одними з найнижчих в Україні, до того ж на них в обласному центрі ще й намагаються заробляти. Ці тарифи у Хмельницькому включають в себе стовідсоткове відшкодовування витрат підприємства на обслуговування витрат на водопостачання, на податки, які необхідно сплачувати, витрати на енергоносії та заробітну плату. На цьому підприємстві вже підрахували прибуток і планують витратити його та надходження з міського бюджету на заміну магістральних мереж водогону, а також на придбання техніки: самоскиду, екскаватора та аварійних автомобілів.

А ось представники Старокостянтинівського «Водоканалу» вкотре списуватимуть на збитковість підприємства і підняття мінімальної заробітної плати. Цікаво, що на фоні різних обласних центрів та міст України Старокостянтинів із варістю куба води у 14-15 грн. виглядатиме чи не знущанням над людьми. Але, як зазначив начальник КП «Водоканал» Олександр Лактіонов, порівнювати великі міста зі Старокостянтиновом некоректно. Але навряд чи це може переконати пересічного старокостянтинівця, якому за воду доведеться платити вдвічі дорожче, ніж у Києві, Львові та багатьох інших містах України.

І чи не в кожного мешканця міста виникає питання, чому, врешті, в Старокостянтинові вода така дорога?

Але наразі це питання не надто відкрите для громадськості, адже з процесом формування тарифу на воду, який пропонує власне підприємство, не вважають за необхідне ознайомлювати навіть депутатів міської ради.

Зрозуміло, що успішність того або іншого підприємства багато в чому залежить від дій його керівництва. А питань тут багато. Та чи будуть відповіді?

Очевидним є те, що вже невдовізі підняття тарифів на воду неабияк вдарить по кишенях кожного жителя міста.

Автор: Ірина Рожок-Капранова. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую