ye-logo.v1.2

«Війна» за захоплене приміщення набирає обертів (ВІДЕО)

Суспільство 4238
стоп-кадр з відео
Фото: стоп-кадр з відео

27 червня правохоронці намагалися провести обшук у приміщенні, яке самовільно захопили представники кількох громадських організацій.

Правоохоронці кажуть: прийшли, бо є заява Хмельницької міської ради про те, що приміщення комунальної власності у центрі міста самовільно захопили невідомі особи.

А ті ж таки «невідомі особи» стверджують: ми – територіальна громада, а ви (правоохоронці) порушуєте закон і Конституцію, бо все майно належить нам.

«Люди, які знаходять у цьому приміщенні, представилися членами територіальної громади міста Хмельницького. Хто вони і звідки, не сказали, документів на громадську організацію не надали. Цей факт було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 356 кримінального кодексу України "Самоуправство". Почалось розслідування кримінального провадження. Слідчі ще раз приїхали, щоб встановити, що це за особи, чи є у них підстави знаходитись у цьому приміщенні. Проте територіальна громада відмовилась давати будь-які коментарі. Відповідно, було звернено до суду клопотання про проведення обшуку у цьому приміщенні», – пояснив ситуацію начальник міського слідчого відділу Сергій Трач.

Керівник новоствореної організації «Самооборона і громадський контроль» Іван Кушнір каже, що ситуація дуже проста, бо все законно. А в приміщенні, яке вони нібито захопили, діють школи для дітей, працюють юристи, які допомагають людям безкоштовно. У заворушеннях звинувачують також і народного депутата Олега Лукашука.

Після численних суперечок, погроз, емоційного доведення, «хто правий, а хто винний», слідчі все ж таки взялися до роботи.

На першому відео добре видно, що канцелярський термін «невідомі особи» не зовсім відповідає дійсності. Серед тих, хто відстоював права так званої територіальної громади, – особи, яких виключили з ГО «Хмельниччина. Самооборона і контроль» за порушення статуту. Раніше, на одній із сесій Хмельницької міської ради, інтереси тієї ж таки «територіальної громади» в сесійній залі захищали представники автомайдану та інші приватні особи, яких міський голова називав поіменно, даючи їм слово.

До речі, на сесії Хмельниницької міської ради, яка відбулася 25 червня, депутати прийняли звернення до Міністра МВС Арсена Авакова та генерального прокурора Віталія Яреми: «вплинути на прокуратуру та правоохоронні органи з метою допомогти Хмельницькій міській раді звільнити незаконно захоплене нежитлове приміщення комунальної власності».  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую