ye-logo.v1.2

Прус не призначає головного медика області через брак досвіду

Політика 4822

Про це голова облдержадміністрації заявив сьогодні медикам, які прийшли до його кабінету з вимогою подати кандидатуру Бориса Ткача на посаду директора департаменту охорони здоров’я.

Майже дві години суперечок, звинувачень і вимог. Активісти-медики прийшли до Леоніда Пруса дізнатися, чому він і досі не подав документи до Міністерства охорони здоров’я України на призначення головного медика області.
«Для чого ви спочатку погодили Бориса Ткача на цю посаду і сказали йому збирати всі документи, проходити спецперевірку, а це не один день роботи, а зараз, коли він все зробив, відмовляєтеся подавати його кандидатуру?» – ніяк не могли зрозуміти медики. Апелювали вони й листом, який отримали від заступниці голови ОДА Лесі Стебло, в якому йшлося, що "при вирішенні питання призначення керівника Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації думку громадської організації "Всеукраїнське лікарсьве товариство" буде враховано. 


Леонід Іванович був непохитним: "Сумніваюся в його професійності як керівника".
«Мене бентежить відсутність у Ткача управлінсько-адміністративного досвіду», – апелював до громади чиновник. Але медики не вгамовувалися і як приклад наводили й самого Леоніда Пруса, який прийшов на посаду теж без досвіду, так і усіх його заступників: Лесю Стебло, Олександра Симчишина і Володимира Калініченка.

Голова ОДА «крив» своїми аргументами, мовляв, спілкувався з самим Борисом Васильовичем, і той зізнався, що й «сам не хоче бути керівником департаменту, але громада на нього тисне».

 

Громада, яку в кабінеті голови ОДА представляли члени Хмельницької крайової організації Всеукраїнського лікарського товариства та члени ради Майдану, апелювали, що як активно вони відстоюють Бориса Ткача на цю посаду, так активно й контролюватимуть його роботу. 

Активісти розповіли Леоніду Прусу про те, якою вони бачать ситуацію в системі охорони здоров’я, провели «допит», чи звертався чиновник колись до лікарів і чи доводилося йому давати хабарі. Врешті після довгих дискусій зійшлися на тому, що підпишуть своєрідний меморандум, у якому громадськість виступить посередником між владою та Борисом Ткачем.
«Якщо Ткач погодиться на вимоги, які ставить громада, і підписується під ними, то ми спільно з ним і владою підписуємо своєрідний меморандум. Після цього голова ОДА подає кандидатуру Ткача на узгодження в міністерство», – повідомив активіст Віктор Галущак і зазначив, що сам меморандум юридичної сили не матиме, а голова погодився на нього лише для того, щоб потягнути час.
За словами голови Хмельницької ОДА затягування призначення директора департаменту охорони здоров’я не пов’язане з розмовами про звільнення Міністра охорони здоров’я Олега Мусія та не відображається на роботі системи медзакладів, держзакупівель та проведенні тендерів.
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую