ye-logo.v1.2

Чи подолає влада кіоски біля вокзалу?

Суспільство 3256
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

На привокзальній площі триває реконструкція. Почали демонтувати торговельні точки. Їхні власники – проти.

Рішення про реконструкцію привокзальної площі міська рада прийняла ще рік тому. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Віктора Чапайди, підприємців було попереджено про це, але від них не надходило жодних альтернативних пропозицій.
“Це не ринок, а привокзальна площа. Якщо 35 підприємців проти ліквідації торгівлі на ній, то, думаю, більшість хмельничан підтримають її, каже Віктор Чапайда. Ще рік тому їх попередили, запропонували сім місць на вибір, куди перенести їхні кіоски, але вони мовчали. Тепер ми пропонуємо встановити кіоски на іншому боці вулиці Шевченка. За промисловим ринком є автостоянка, з якої можна зробити ще й продовольчий. І підприємці зможуть продовжити торгівлю, і мешканцям мікрорайону буде зручно”.
Частину кіосків уже демонтували, однак через протести торговців роботу призупинили вирішили дочекатися повернення міського голови Сергія Мельника із відпустки. Втім, сама реконструкція триває.
Нагадаємо, що реконструкція привокзальної площі, вартість якої становить понад два мільйони гривень, розпочалася кілька тижнів тому. На цій території заплановано розширити на 3 метри проїзну частину на ділянці від вулиці Шевченка до вулиці Проскурівської, влаштувати заїзну кишеню для транспорту, встановити новий світлофор і перенести пішохідний перехід.
На самій площі комунальники мають відновити фонтани, встановити декоративні ліхтарі, нові урни для сміття і лавочки, а також озеленити територію та покласти бруківку.
 

Думка експерта


Віктор Дунаєвський, головний архітектор міста:
“Мета реконструкції освіжити та озеленити площу”
“Привокзальна вже історично сформована, вона невелика, камерного плану. Реконструкція не передбачає суттєвих втручань у її форму, мета очистити територію від хаотично розміщених торговельних точок, освіжити та озеленити.
Їй багато років не приділяли належної уваги, настав час надати естетичнішого вигляду. Сподіваюся, що до Дня міста побачимо охайну привокзальну площу із новими фонтанами та бруківкою замість старого асфальту”.

Коментарі:

Владимир 04.07.2014 15:15

Мабуть "подолають владУ кіоски біля вокзалу"!))

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую