ye-logo.v1.2

Заступника губернатора полякали звільненням та ... відпустили (ВІДЕО)

Політика 5663

Першого заступника голови Хмельницької облдержадміністрації, свободівця Олександра Симчишина змушували написати заяву про звільнення, а потім виштовхали на Майдан до людей.

Вчорашня епопея із звільненням губернатора Леоніда Пруса продовжилась сьогодня, 3 липня. О 10-й годині на прийом до першого заступника голови Хмельницької облдержадміністрації рушили декілька сотень людей. Основна маса чоловіки. Керували ними ударівці: депутат Полонської районної ради Олександр Дехтярук та голова виконкому міської партійної організації Василь Куйдан.

“Коли Леонід Прус йшов на посаду, то була домовленість про співпрацю. А що це за співпраця, коли “Свобода” “пресує” губернатора, а перший заступник сидить у себе в кабінеті і ухмиляється? І це не вперше, обурюється Олександр Дехтярук. Якщо ти в опозиції до діючої влади, то йди з роботи. Як можна одночасно бути і в опозиції, і при владі? Вони кажуть, що не при владі, але сьогодні від “Свободи” шість голів райдержадміністрацій, які в опозиції до губернатора. Куди дивилася міліція, коли представника Президента України на Хмельниччині штурхали та рвали на ньому одяг? Симчишин перший заступник і також несе відповідальність за дії влади. Чому вчора він не стояв біля губернатора?”

Після десятихвилинного очікування у приймальні Олександра Симчишина люди увійшли до кабінету заступника губернатора. У цей час у свободівця була нарада із головою благодійної організації “Хмельницький Фонд Захисту Вітчизни”, “автомайданівкою” Вікторією Середюк.

“Вийдіть і зачекайте, а потім зайдете. Дайте попрацювати”, звернувся Олександр Симчишин.

Такий прийом не задовольнив непроханих гостей, які почали вимагати, аби представник “Свободи” написав заяву на звільнення із займаної посади. Почув на свою адресу Олександр Симчишин і “Банду геть!”, і “Ганьба”. Після півгодинного галасу його виштовхали з кабінету та вивели на сходи облдержадміністрації. На захист свого однопартійця став голова облради Іван Гончар.

“Люди повинні приходити на Майдан від чистої душі, а їх позвозили. Вчора однозначно палицю перегнули. Не повинні були вчиняти таких дій. Але люди пройшли Майдан, пекло, троє з них поховали своїх вчителів. У людей загострене відчуття справедливості, виправдовується Іван Гончар. Для мене дивно, що губернатором керує народний депутат Олександр Корнійчук, який живе у Києві. Якщо у Леоніда Пруса не має сили волі керувати, то хай поставлять того, хто зможе призначати та звільняти людей.”

А от Олександр Симчишин сьогоднішній конфлікт охарактеризував як “бандитська отвєтка”.

“Вчорашні події спровоковані бездіяльністю губернатора і спробами дурити людей. Тоді я був на робочому місці, працював, у мене і зараз купа роботи. Нікуди не відлучався і не від'їжджав. Те, що відбулося вчора, я побачив лише на відео. А це, що сьогодні, називається “бандитська отвєтка”, прокоментував перший заступник голови облдержадміністрації.

Як запевнив свободівець, звертатися у міліцію щодо відкриття ще однієї кримінальної справи він не буде. Правоохоронці у конфлікт не втручалася і зайняли нейтральну позицію.

“Тому, що відбулося вчора, буде дана правова оцінка. Уже відкрите кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 "Хуліганство". Санкції передбачають від трьох до семи років позбавлення волі. Люди, які здійснювали злочин, нестимуть кримінальну відповідальність. Зараз важко сказати, чи буде відкрите кримінальне провадження щодо сьогоднішніх подій”, сказав заступник начальника обласного управління міліції Роман Гаврилюк.

Закінчився пікет облдержадміністрації спокійно. Ніяких рішень прийнято не було. Згодом люди почали розходитися, а перший заступник голови губернатора пішов на чергову нараду.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую