ye-logo.v1.2

“Де ви любите проводити відпустку і куди хотіли б поїхати на відпочинок”

Суспільство 5302
Дмитра Скрипника та з архіву редакції
Фото: Дмитра Скрипника та з архіву редакції

Незважаючи на складну ситуацію в державі, відпусток та літніх відпочинків ще ніхто не відміняв.

Звісно, більшість змушена відмовитися від звичного з дитинства Криму, шукаючи альтернативу хто в Херсоні, хто на Шацьких Озерах, хто в Туреччині, а хто на дачі чи на городі.
От ми й вирішили дізнатися, як люблять відпочивати і куди планують поїхати в цьому році відомі у місті люди:

Владика Антоній, Митрополит Хмельницький та Кам'янець-Подільський Української православної церкви Київського патріархату, керуючий Хмельницькою єпархією УПЦ Київського патріархату:
“Відпустки як такої я не пам'ятаю. Та й відпочинку такого, як у світських людей, у мене немає. Найтриваліший мій відпочинок  3-4 дні. І то до обіду знаходжуся на прийомі, а лише потім займаюся своїми справами. Але як є вільна хвилинка, намагаюся поїхати на рибалку  в межах області. Правда, не так на рибалку, як на природу. Ще маю вихідний у понеділок, бо у храмах усього світу в цей день Богослужіння немає. От і все.
Буває, коли їжджу у відрядження за кордон, виділяю день для екскурсій та знайомства з визначними пам'ятками. Якщо не виходить, то хоча б знаходжу годину-півтори, які нам виділяють на особисті справи. Коли ми були в Барселоні на конференції, я відвідав дім Гауді, в якому немає жодного кутка. На жаль, сам Гауді помер у злиднях, а сьогодні квадратний метр його будівлі коштує мільйони доларів. Будучи у США, виділив день, щоб побачити Гранд Каньйон”.
Лариса Курманова, заслужена артистка України:
“Обожнюю море. Свого часу Крим об'їздила вздовж і впоперек. Так само й Одесу, бо народилась я в Миколаєві, можна сказати, що то моя батьківщина, і я знаю там усе.
Відпочивала в багатьох регіонах Туреччини, освоїла Чорногорію. Була в Ізраїлі на Мертвому морі. Пам'ятаю, попливла в бік Йорданії і не змогла опустити ноги, і тоді зрозуміла, як це люди можуть лежати і сидіти на воді...
Їздила на Середземне, на Адріатичне море. В цьому році їду на острів Кріт. А куди хотіла б... Напевно, в Іспанію”.

Ірина Ковальчук, начальник Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування

“Люблю Крим. Мої батьки хоч і були не багаті, але щороку їздили на море на власному автомобілі. Батько своїми руками, у своєму гаражі склав спочатку мотоцикл, потім “Запорожця”. Допомагали йому всім двором. І на цьому “горбатому” ми їздили відпочивати. Останні сім років відпустку наша родина теж проводила у Криму.
Цього року якщо вийде, поїдемо на Прикарпаття. Але все одно мрію про море. За гороскопом я – Риба, тож найкраще почуваюся у воді. Взагалі-то мені всюди цікаво, але я не люблю довго їхати. Хоча заради здійснення своєї мрії відвідати Єрусалим їхала б не один день. 

А ще є зелений туризм, і краще навряд чи вигадаєш. Є дача. В мене там сауна  простенька, зведена і облаштована своїми руками. А ще поставили пасіку і спимо на вуликах. Гул стоїть цілу ніч! Вібрація, іонізація, запах бджолопродуктів  се це зміцнює імунну та нервову системи. А ще коли ти спиш на твердому (тільки легеньку ковдру підкладаємо), під вагою тіла всі суглобики стають на місце, хребет вирівнюється, зникають усі защемлення. Перші два дні дуже важко, а потім наче розвиднюється. Стільки за день переробиш, бо енергії, наче у 18-річної”.
Ігор Хитрук, заступник голоси Хмельницької обласної ради:
“Люблю зелений туризм. Тож зазвичай подорожую Україною, беручи з собою намет. Це так чудово  дихати свіжим повітрям, спати під відкритим небом, милуватися зорями... Все ще згадую відпочинок на Івано-Франківщині. Хіба якісь моря та закордони можуть зрівнятися з цими горами та лісами!
У цьому році хочу знайти для відпочинку таке місце, де мене ніхто не бачив би, наприклад, ліс. Або поїхати на Дністер, але теж сховатися подалі від чужих очей. Бо спілкування і людських проблем мені й на роботі вистачає.
А щодо мрій, то, звичайно, хотілося би побувати в Парижі. Але зараз не час їздити по закордонах. Поки що треба думати, як навести лад у себе в країні”.
Богдан Міхняк, директор Хмельницького регіонального центру з інвестицій та розвитку:
“Улюблене місце відпочинку  там, де затишно, де мої рідні та друзі. І це не залежить від того, в якій ти державі і чи є поряд море. Я жодного разу не був у Криму і чудово прожив без нього, і ще проживу. Сьогодні можна гарно відпочити на Дністрі, на Херсонщині. Можна прекрасно відпочити у власному саду, що часто й роблю. Адже неважливо де відпочиваєш, важливо  з ким.
Ще вважаю, що людина сама повинна влаштувати собі відпочинок, а не чекати, що хтось зробить це за неї.
Де хотів би відпочити? Багато років тому, ще коли починав трудову діяльність, мені довелося побувати в Угорщині і відпочивати на термальних водах, одному із штучних озер, зроблених з каменю, де з глибини б'є джерело і температура води сягає 40 градусів. Я вже давно мрію побувати там ще, але вже з родиною та друзями”.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую