ye-logo.v1.2

Прикордонники-другокурсники повернулись з південного кордону

Суспільство 4713
автора
Фото: автора

Майже півсотні курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького повернулись зі спеціального завдання.

Другокурсники два місяці перебували на адміністративному кордоні України та республіки Крим в Херсонській області.
“Зараз відбувається планова ротація та заміна персоналу, тому замість них вже поїхала інша група їхніх колег для виконання спеціальних завдань в складі мотоманевреної групи”,  розповів полковник Валентин Мазур.


Він разом з колегами зустрічав курсантів та розповів, що перед виїздом на рубежі група обов’язково проходить 10-денну спеціальну підготовку в центрі забезпечення навчального процесу. Відповідно, протягом періоду перебування на завданні курсанти виконували завдання сумлінно, ніяких питань та проблем не виникало. Пан Мазур зазначив, що достатньо велику допомогу щодо забезпечення всебічної підтримки маневреної групи надавав ректор академії, адміністрація, науково-педагогічний колектив, бізнес-еліта міста та й районів.


В історії академії бойові виїзди не вперше, раніше виїжджали під час подій на Тузлі. Регулярно курсанти відправляються на стажування та практику на державні кордони України.


В курсанта Сергія Веретільника за своїх два роки навчання в академії вже є з чим зрівняти: в минулому році був на практиці на західному кордоні, цього року поїхав вже на спеціальне завдання на адміністративний південний кордон. Сержант Веретільник розповів, що було досить серйозне навантаження, але всі курсанти гідно та з честю виконували поставлені задачі. Працювали добу через добу і в основному вели візуальне спостереження за суміжною стороною. В вільний час відсипались та розважались грою в шахи та нарди. До режиму були звиклі та готові, але не вистачало коханої та рідних поруч.


Валентин Мазур також відзначив безцінність здобутого курсантами досвіду : «Про такий досвід курсант ні в одній книжці не прочитає, це безцінний досвід. Вони вже знають, що таке дисципліна не просто по статуту і в повсякденному житті академії, а дисципліна військова під час виконання завдань.»


Дівчата-одногрупниці з нетерпінням чекали на приїзд своїх колег зі спеціального завдання та влаштували теплий прийом. За два місця встигли засумувати та підготували вітальні плакати, солодощі та обійми.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую