ye-logo.v1.2

Медики вимагають звільнити Пруса через «бездіяльність, непрофесійність та брехню»

Політика 3940
lenta-ua.net
Фото: lenta-ua.net

Звернення з такою вимогою лікарі направили президенту Порошенку, спікеру Турчинову, прем'єру Яценюку та ударівцю Кличку.

У зверненні члени Хмельницької крайової організації Всеукраїнського лікарського товариства вимагають звільнити Леоніда Пруса з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації, відмінити квотний принцип призначення посадовців, проводити кадрову політику з врахуванням оцінок порядності та професіоналізму та враховувати при прийняті рішень, в першу чергу кадрових, думку громадськості.
Медики написали першим особам країни та партійним лідерам, що вони стурбовані кадровою політикою в країні, змінами табличок на кабінетах та облич, які не змінили систему взаємовідносин влади та народу.
В документі лікарі повідомили, що запропонували Прусу призначити на посаду директора Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації лікаря-нейрохірурга Хмельницької обласної лікарні, активного учасника Революції гідності Бориса Ткача, члена ВО «Свобода».
«Кандидатуру підтримали громадські організації: «Лікарський клуб імені Степана Руданського», обласна асоціація нейрохірургів, регіональний осередок Асоціації радіологів України, «Хмельниччина. Самооборона і контроль», Хмельницький окремий козацький курінь імені І. Нечая, а також Хмельницька Рада Майдану. Майже 3 місяці Леонід Прус давав обіцянки, призначав зустрічі, в т. ч. у неформальній обстановці, пропонував Борису Ткачу інші керівні посади, проводив консультації з очільником обласної організації «УДАР», народним депутатом Олександром Корнійчуком і, нарешті, 4 червня дав розпорядження прийняти у Бориса Ткача документи. Ще близько 3 тижнів тривала спецперевірка і, коли процедура була витримана, голова облдержадміністрації на зустрічі з громадою, яку призначив на 2 липня для підписання документів, заявив, що він формує власну адміністративну команду, а Борис Ткач, який не має досвіду керівної роботи, не відповідає формату команди, і підписувати наказ про призначення він не буде», – коротко описали кадрову епопею у своєму зверненні медики.
Повідомили вони керівництво країни й про наслідки відмови підписати подання, які мали місце у Хмельницькій ОДА 2 та 3 липня. Лікарі звинуватили у «дестабілізації ситуації» самого Леоніда Пруса і підсумували, що «загалом за час перебування на цій посаді Леонід Прус не зробив ні одного важливого призначення, не прийняв ні одного серйозного самостійного рішення».

«Вважаємо, що винним у подіях 2 липня є голова Хмельницької облдержадміністрації Леонід Прус, який своєю бездіяльністю, непрофесійністю, брехливістю спровокував сплеск справедливого народного гніву. Члени Хмельницької крайової організації Всеукраїнського лікарського товариства вимагають: звільнити Леоніда Пруса з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації; відмінити квотний принцип призначення посадовців; проводити кадрову політику з врахуванням оцінок порядності та професіоналізму; враховувати при прийняті рішень, в першу чергу кадрових, думку громадськості", – йдеться у зверненні, яке підписала заступниця голови ХмКО ВУЛТ Наталя Зимак-Закутня.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую