ye-logo.v1.2

Свободівку Анну Литвинюк відпустили під особисте зобов'язання (ОНОВЛЕНО)

Суспільство 4663

Розпочалося судове слухання у справі Анни Литвинюк, яку обвинувачують у хуліганстві.

Розпочалося судове слухання у справі свободівки Анни Литвинюк. Її обвинувачуюють у вчиненні хуліганства у Хмельницькій облдержадміністрації.

У ході слухання підозрювана повідомила, що сама отримала тілесні ушкодження, а також струс мозку. У той час взяти на поруки Анну виявили бажання голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар та народний депутат України Ігор Сабій.

Державне обвинувачення вимагає взяти під домашній арешт Анну Литвинюк, аби та не чинила тиску на свідків та не переховувалася від органів слідства.

Судове засідання охороняють бійці МВС та "Грифону". Лише у судовій залі їх нараховується 15 чоловік.

ОНОВЛЕНО

Адвокат Анни Литвинюк обурилася, чому її підзахисну звинувачують у переховуванні від органів внутрішніх справ, у той час коли свободівка сама зверталася до міліції. Слідчий пояснив, що їм нібито не було відомо, де вона знаходиться.

ОНОВЛЕНО

Анна Литвинюк: "Я не була зачинщицею. Я перебувала поблизу Пруса, але ніяких ушкоджень йому не наносила. Опору представникам органів я не чинила. Не чула і їх зауважень, бо у залі було гучно. Представники правоохоронних органів нічого не робили, щоб попередити хуліганство. Вони стояли за спинами тих, хто чинив хуліганство."

Анна Литвинюк запевняє, що особисте зобов'язання було би достатньою запобіжною мірою.

 

ОНОВЛЕНО

Віктор Бурлик також проходить у справі як той, що вчиняв хуліганство.

ОНОВЛЕНО

Суддю зацікавив дохід обвинуваченої. Анна Литвинюк розповіла, що навчається заочно, займається волонтерською роботою, але не працює. Знімає квартиру та живе за рахунок нареченого, який працює фельдшером на "швидкій".

ОНОВЛЕНО

Анна Литвинюк запевнила, що є законослухняною громадянкою та до адміністративної чи кримінальної відповідальності не притягувалася, є активним членом ВО "Свобода" з 2010 року. Анна Литвинюк пообіцяла, що за першим викликом прийде до правоохоронних органів.

ОНОВЛЕНО

Свободівка з усіх, хто був присутнім під час хуліганства в ОДА, пригадала лише свого однопартійця Віктора Бурлика.

ОНОВЛЕНО

Зі слів Анни, того вечора їй стало зле і вона викликала "швидку". У неї діагностували побої та струс мозку.

ОНОВЛЕНО

Анна Литвинюк: "Під час сутички мене вдарили у голову. У потилицю".

ОНОВЛЕНО

Прокурора зацікавила волонтерська робота Анни. Та розповіла, що допомагає військовим у зоні АТО, очолює мережу волонтерів. Зокрема, ходить по підприємствах та доносить до них інформацію про військових, аби вони допомогли.

ОНОВЛЕНО

Анна Литвинюк: "Умисних ударів я Прусу не наносила. В тій колотнечі важко було розгледіти, хто кого бив."

ОНОВЛЕНО

Допит Анни закінчився. На черзі Віталій Діденко.

ОНОВЛЕНО

Віталій Діденко: "Знаю Анну з 2010 року. Знаю її як людину щиру, чесну, патріота. Усе виконувала сумлінно без якоїсь вигоди. Вона показала свою громадянську позицію, працювала зі всіма категоріями людей, які здійснюють діяльність у Хмельницькому. Намагалася вирішувати проблеми людей, які зверталися. Анна Литвинюк була уповноважена організувати волонтерський рух. На ній зв'язки із військовими, які у зоні АТО. Я би просив врахувати це під час прийняття запобіжного заходу".

ОНОВЛЕНО

Віталій Діденко: "Можу охарактеризувати лише у позитивному плані, і вся її волонтерська робота не носить якоїсь матеріальної вигоди."

ОНОВЛЕНО

Прокурор: "Її призначили керівником волонтерського руху у день оголошення їй підозри".

ОНОВЛЕНО

Діденко: "Коли обшукували її помешкання, то знайшли чеки на купівлю ліків для військових із зони АТО. Тобто вона не переховувалася."

ОНОВЛЕНО

Ігор Сабій: "Прийшов із заявою до вас із бажанням взяти Анну Литвинюк на поруки. Вона є помічником на громадських засадах, що є на сайті Верховної ради України. Вона була з тих, на чиїх плечах тримався Майдан.  Після закінчення Революціє гідності, вони займається волонтерською роботою.  Хочу взяти її на поруки і гарантую її явку за першою потребою."

ОНОВЛЕНО

Ігор Сабій: "Вона є моєю помічницею, але її посвідчення – у місті Києві. Зараз йде їхня заміна. У цьому ви можете пересвідчитися на сайті Верховної Ради України."

ОНОВЛЕНО

Іван Гончар: "Вона є законослухняною громадянкою. Вона не буде переховуватися від слідства. Також хочу взяти її на поруки."

 

Прокурор: "Віктор Бурлик зараз знаходиться у розшуку. Оскільки вони – однопартійці, то була підозра, що вона також буде переховуватися."

Адвокат Литвинюк: "Кваліфікація дії моєї підзахисної не відповідає тому, що вона робила. Є відеозапис, тому неналежне говорити, що вона впливатиме на якихось свідків. Для мене дивно, що на вулиці Героїв Майдану судять героя Майдану. Прошу відхилити клопотання про взяття під домашній арешт Анни Литвинюк."

ОНОВЛЕНО

Суддя вийшов у нарадчу кімнату. Рішення оприлюднять через 20 хвилин.

ОНОВЛЕНО

Анну Литвинюк взяли під запобіжну міру – особисте зобов’язання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую