ye-logo.v1.2

У військово-патріотичній грі “Джура-2014” перемогли юні козаки із Полонного

Спорт 6116
надане організаторами
Фото: надане організаторами

В обласному зборі гри взяли участь представники чотирнадцяти міст і районів Хмельницької області.

Протягом п'яти днів у Пархомовецькому лісовому масиві таборувались козацькі рої з різних районів і міст Хмельниччини. Вони змагалися у вправній стрільбі, подоланні перешкод, умінні розпалювати вогнище і надавати першу медичну допомогу, а також проявляли свої інтелектуальні та творчі здібності. Таким чином проходив обласний збір дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва "Джура".
“Програма збору була різноманітною і насиченою. Юні джури змагались у дев’яти видах та конкурсах. Технічну підготовку у подоланні перешкод, орієнтування в лісі, тактичні навики облаштування табору і його захисту, вміння розвідки і засідки потрібно було продемонструвати у видах "Смуга перешкод", "Квест" та "Теренова гра",  розповідає заввідділом обласного центру туризму і культури учнівської молоді Інна Кіретова.  Наскільки готові юні джури до козацького життя, показали конкурси "Стрільба", "Ватра", "Бівак", "Рятівник", "Відун" та конкурс звітів про завдання відповідно до ідейних принципів лицарства”.


Всі види та конкурси були командні, тільки у конкурсі "Стрільба" визначався особистий залік. Найкращий результат в ньому показала Ірина Постернак з рою "Лицарі Білих гір" (Білогірський район). У командному заліку конкурсу "Стрільба" переміг рій "Косаки" Деражнянського району.


Цікаво пройшла "Теренова гра", яка найбільше із усіх конкурсів сподобалась учасникам. За жеребкуванням рої були поділені на дві сотні  "синіх" і "малинових". Основним завданням гри було знайти місце у лісі, облаштувати табір, у центрі якого встановлювався прапор відповідного кольору, визначити серед гравців розвідників, захисників та тих, хто буде сидіти у засідці, знайти по карті табір "противника" і спробувати захопити їх прапор.
У "Тереновій грі" перемогли "малинові". Найбільше балів у цій перемозі набрали рої "Несамовиті орли" з Шепетівки, "Плужненські патріоти" з Ізяславського району і "Косаки" з Деражнянського району.


Другий рік поспіль проводився "Квест", який складався з десяти контрольних пунктів, котрі необхідно було знайти, орієнтуючись за картою. Крім того, на кожному пункті роям потрібно було виконати завдання, дати відповідь на запитання чи виконати якийсь технічний прийом, наприклад, розпалити вогнище чи пройти лабіринтом із зав’язаними очима тощо. Найкращими у цьому виді були "Полонська сотня", "Лицарі Білих гір" та рій "Сокіл" з Ярмолинецького району.
За підсумками усіх конкурсів та змагань переможцем обласного збору "Джура-2014" став рій "Полонська сотня". Друге місце  у "Несамовитих орлів", третє – у "Лицарів Білих гір".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую