ye-logo.v1.2

Друга зустріч "на районі": Жінкам – інфраструктуру, дітям – вареники!

Суспільство 2631
автора, організаторів
Фото: автора, організаторів

На минулих вихідних ініціатива «Вуличний університет» спільно з благодійним фондом «Ксена» вчергове влаштувала зустріч для жителів Південно-Західного мікрорайону.

Активісти знову спілкувалися з його жителями та жительками та разом «мапували» рідну територію, позначаючи місця комфорту і дискомфорту.
Громадські активісти  Тамара Злобіна (Кам’янець-Подільський), Анна Хвиль (Львів) та Дарія Жданова (Хмельницький)  разом з адміністрацією дитсадка №26 провели лекцію-дискусію на тему історії виникнення та сучасних реалій дитячих садків.


Зустріч тривала близького трьох годин. За цей час батьки поділились наболілим, а діти взяли участь в майстер-класі з приготування кольорових вареників від Оксани Устинової. Завершальну ноту суботньої зустрічі затягнув хмельницький енто-фолк гурт «Ладовиці».

В неділю жителі продовжили роботу над вдосконаленням мікрорайону та переглянули дві кінострічки про проблеми трудової експлуатації жінок і про профспілкову та низову самоорганізацію.


Учасниками дискусії були виділені 3 головні проблеми: дороги, небезпечні для малюків у візочках, відсутність громадських туалетів та скупчення бездомних собак біля Хмельницького національного університету.
Проект «Citizen meetings» триватиме щодва тижні до кінця літа, в результаті жителі мають скласти проблемну мапу району, яка має стати інформаційною базою для спілкування з владою та вирішення проблем.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую