ye-logo.v1.2

Черевик у сні краще не губити

Суспільство 12028
автора
Тетяна Назаренко каже, що копійки сняться до сліз. Фото: автора

Здавна людину цікавили видіння у сні: що вони пророкують, чого чекати, кого остерігатися.

Не кожен може розгадати мову сну. Адже правильно саме тлумачити його, а не знати одне значення та застосовувати у всіх життєвих ситуаціях. До Тетяни Назаренко вміння розгадувати сни передалося від матері. Жінка переконана, що видіння у сні приходять до нас неспроста, проте потрібно вміти правильно та вчасно їх розтлумачити, це – знаки, які подаються нам «зверху». 

"Часто ми помилково вважаємо, що коли, до прикладу, сниться церква чи кладовище – це на щось погане. Насправді ж цвинтар – це благодать, благословення у якихось справах. Церкву побачити уві сні означає те ж саме. Якщо жінці наснилось, що вона виходить заміж, а на голові у неї фата та поряд багато людей – до кепських справ. Якщо хтось на її весіллі одягнений у жалобне – дівчина буде нещасною в шлюбі. Вступити в калюжу чи купатися у брудній річці – це хвороба чи якісь хибні дії, про які осудливо говоритиме оточення. Щодо води, то якщо вона чиста – добрий знак, означає достаток і радощі. Коли у сні на небі видніється райдуга – це прекрасний знак, який віщує щастя та радість для закоханих та молодих сімейних пар".
Жито уві сні – символ майбутнього. Нашій співрозмовниці снилося, що її знайома складає скошене жито у копиці. А тоді нібито прийшов молодий сусід на скошену ділянку тієї жінки і почав швидко розкидати копиці. Тетяна Назаренко говорить, що скошена нива свідчить, що життя вже прожито. Тож та жінка невдовзі померла, а хлопець, який прийшов на її скошене поле, трагічно загинув через кілька днів.
"Якщо бачимо уві сні, що трактор оре город – це теж означає, що людина вже прожила своє життя, але якщо нива залишається не доораною – ще є час жити, – продовжує співбесідниця. – Якщо сниться, що печете хліб, значить у реальному житті теж будете пектися через якісь проблеми чи негаразди. Їсти хліб – якесь нещастя, черствий хліб – провісник злиднів та страждань".
Коли дівчині сниться, що вона знайшла чи купила взуття, то наяву зустріне свою другу половинку. Бачити уві сні брудне, потерте взуття – бути хворобі, а загубити один черевик – поганий знак. Значить, жінка може «загубити» свого чоловіка. Ще нашій співрозмовниці багато років тому снилося, що рідний племінник, який трагічно загинув, забрав на велосипеді її сина і вони разом поїхали. Згодом її син теж трагічно загинув. Якщо сниться, що випав зуб, а болю та крові немає, то помре хтось із далеких родичів, а якщо у сні присутні біль та кров – хтось із кровної близької рідні.
У народі часто говорять, що копійки сняться на сльози, а паперові гроші – на радість, приємні хвилювання. Але Тетяна Костянтинівна каже, що купюри пророкують плітки. Під кінець спілкування жінка розказує про свій сон, тим часом аж мурашки по шкірі біжать, хоч і було це кілька десятків років тому.
"Коли я працювала у рибгоспі, в обідню пору зазвичай ми прилягали відпочити. От мені сниться, що ми повертаємось з роботи додому, а дорогою на містку, що в селі,  зібралося багато людей, які спускають на воду вінки. Порівнялися з ними, я ніби питаю, що трапилося, а мені відповідають, що потопельників поминають. Ось уже в реальності, не у сні, нас везуть додому після роботи. Дивлюся, а на тому містку чимало люду, а якась жінка голосить і заламує собі руки. Увечері з'ясувалося, що 15-річний хлопець побився об заклад, що перепливе у трубі, яка розміщена під містком. Її довжина – 8-10 м. От той юнак і кинувся пливти, але у тій довгій трубі йому не вистачило повітря –  і він задихнувся", – розказує жінка. 

Якщо уві сні благополучно перейти міст, це означає, що всі труднощі будуть подолані. Миша провіщає родинні чвари, власне, як і яйця, і нещирість друзів, таємних заздрісників. Якщо вбити мишу – взяти гору над недоброзичливцями. Новонароджене немовля означає неприємні клопоти, якщо, звісно, воно не сниться матусі маленького чада. Риба уві сні сниться до заміжжя та вагітності. Проте дохла риба – до смутку. Якщо бачите поламаний годинник, це пророкує біду, а для того, хто у сні губить годинник, означає сімейні чвари у реальному житті, подарувати комусь годинник – особисті неприємності. Зате якщо стрілки цього механізму йдуть вперед – на позитивні зміни.
Чистий посуд – ознака того, що настає період гараздів. Милуватися акуратно складеними та чистими тарілками – значить, в оселі пануватиме лад. Брудний посуд віщує маловтішне найближче майбутнє. Впустити й розбити тарілку – до нетривалого й незначного везіння.
Свіжі квіти обіцяють радість, зів’ялі – неприємності. Якщо дівчині сниться букет із різних квітів – у неї буде багато кавалерів. Квітучі троянди, які ростуть у землі, сняться до радісної події в житті.
Щоб бачити хороші сни, необхідно класти під подушку на ніч предмети, якими користуються для розчісування волосся: щітку, гребінець. А щоб пам’ятати сновидіння, слід вкусити ріжок подушки одразу після того, як прокинулись.

 

Віта КОНОВАЛЕНКО.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую