ye-logo.v1.2

Хмельницькі даішники просять не провокувати їх хабарами

Суспільство 3161
informator.su
Фото: informator.su

Правоохоронці попереджають про кримінальну відповідальність та великий штраф.

Протягом літа десять водіїв, які порушили правила дорожнього руху, намагались відкупитися від співробітників Державної автомобільної інспекції, проте замість звільнення від покарання отримали кримінальні провадження.

“З 13 червня у Хмельницькій області проводяться профілактичні цільові заходи з виявлення та документування фактів спроби дачі хабара працівникам Державтоінспекції. Мета  донести до водіїв, щоб вони не провокували працівників ДАІ брати хабарі чи грошові винагороди,  розповідає старший інспектор з особливих доручень відділу організації роботи дорожньо-патрульної служби обласного управління ДАІ Сергій Дуда. – За червень-липень на території нашої області нами задокументовано десять спроб дачі хабара. За такі дії передбачена серйозна кримінальна відповідальність, відповідно до частини першої статті 369 штраф становить від 8500 до 12750 гривень. Водії повинні розуміти, що якщо вони не даватимуть грошової винагороди, інспектор її не братиме, він не вимагає цього.”

У той же час керівництво обласного управління ДАІ запровадило власну “гарячу лінію”, по якій кожен водій може безпосередньо поспілкуватися із начальником Державтоінспекції або його заступником.

“Коли мною проводиться прийом громадян, то цей телефон знаходиться у мене, якщо такий день у мого заступника, то телефон у нього,  пояснює тимчасово виконуючий обов'язки начальника обласного управління Державтоінспекції Дмитро Кийов.  Людина завжди може подзвонити та поскаржитися на дії працівників Державтоінспекції або, можливо, надати якусь пропозицію. У нічний час телефон знаходиться у черговій частині. Черговий записує кожне звернення, а вранці я або мій заступник їх розглядають. Вихідного для цього телефону не існує.”

Номер “гарячої лінії” (097) 871 36 16.

“За час моєї роботи (з 5 червня цього року,  прим. авт.) звернень та скарг на погану роботу чи вимагання хабарів працівниками Державтоінспекції не було”,  додає Дмитро Кийов.

Даішники відзначають, що у 2014 році різко збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод. Лише за шість місяців їх нарахували 239 (минулоріч – 175). В аваріях загинуло 45 людей (30 – у минулому році) та постраждало 350 (221 – у 2013 році).

“Така невтішна статистика зумовлена подіями у державі на початку року. Робота підрозділів була зведена нанівець, зараз відновлюємо, працюємо та профілактуємо. Також велику роль зіграв природній фактор  важка зима. Основними причинами ДТП були: керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, перевищення швидкості, недотримання дистанції та правил маневрування”,  коментує керівник управління Державтоінспекції у Хмельницькій області Дмитро Кийов.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую