ye-logo.v1.2

Тут кожен знайде іграшку свого дитинства

Суспільство 4667
http://mesta.kiev.ua/
Фото: http://mesta.kiev.ua/

Колекція Київського музею іграшки налічує понад десять тисяч експонатів, серед яких ляльки, автомобілі, конструктори, настільні іграшки, ялинкові прикраси та багато іншого.

 Тут є навіть сирні коники, іграшкові праски та діюча модель парової машини.
Попри стереотип, що музеї можуть привернути увагу лише серйозних людей, тут нікому не доведеться нудьгувати, навіть дітям. Адже замість нудних стендів та серйозних експонатів тут усюди іграшки. Але і дорослих цей музей не залишить байдужими: тут кожен може знайти іграшки свого дитинства та поринути у приємні спогади. 

Музей іграшки у Києві відкрився у 2005 році. Однак основи понад десятитисячної колекції були закладені ще у 30-х роках минулого століття. Так, у 1936 році в Києві була організована постійно діюча виставка дитячої іграшки, на якій представляли кращі зразки. Таким чином народилася унікальна колекція, яка демонструє, як розвивалася іграшкова промисловість у країні майже протягом століття.
Від коня-трансформера до ляльки Барбі
У музеї діє три зали: «Історія іграшки», «Народна іграшка» та зала змінної експозиції. За браком місця відвідувачі можуть бачити лише частину експонатів – близько двох тисяч найрізноманітніших іграшок.
Зала «Історія іграшки» демонструє не лише розвиток іграшкової промисловості, а й вплив на цей процес науково-технічного прогресу та ідеології. Тут є ляльки-міліціонери 30-х, целулоїдні фігурки 40-х років, ретроведмедики 50-х, неваляшки у вигляді кукурудзяних качанів 60-х років…
Сучасних дітей здивує дерев’яний трансформер «кінь-трактор», конструктори «Кремль» та «Колгосп». Вплив науково-технічного прогресу виражений у мініатюрних прасках, швейних машинках, діючій моделі парової машини. Є тут і такі раритети, як свічковий проектор кінця ХІХ – початку ХХ століття та перша штучна ялинка із курячого пір’я.
Також у музеї можна ознайомитися з єдиною в Україні колекцією настільних ігор та унікальними етнографічними ляльками. Вони не лише демонструють національні костюми різних народів і місцевостей, а й мають характерні риси обличчя, колір волосся тощо.
У залі «Народна іграшка» представлена багата колекція. Народні українські іграшки з дерева, глини, соломи, сиру мають велику історичну та етнографічну цінність, адже розповідають про традиції та культуру народу.
Київський музей іграшки розташовується за адресою: Кловський узвіз, 8 (станція метро «Кловська»).

У залі "Історія іграшок" представлено чимало експонатів радянської епохи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую