ye-logo.v1.2

Перед відправкою у зону АТО хмельницька спецрота "Богдан" прийняла присягу (ОНОВЛЕНО, ФОТО)

Суспільство 6281

Новостворене міліцейське формування 12 липня відправиться у зону проведення антитерористичної операції.

Перед відправкою у зону антитерористичної операції у четвер, 10 липня, бійці хмельницької роти патрульної служби міліції особливого призначення «Богдан» урочисто присягнули на вірність Україні. 101 правоохоронець поклявся сумлінно виконувати свій обов’язок, обороняти народ, державу та дотримуватися законів.
Свято пройшло у Корчунках Хмельницького району на базі роти. Раніше тут розташовувалася школа-інтернат, зараз же свою майстерність відточують правоохоронці. Не обійшлося і без подарунків: міліціонери отримали десять бронежилетів від народного депутата, прокуратура Хмельницької області скинулася своїм одноденним заробітком та придбала мікроавтобус «Renault», а українсько-німецьке підприємство подарувало броньований автомобіль «Volkswagen». Також рота матиме у своєму розпорядженні позашляховик «Opel».
Спецроту створили 12 червня, комплектували її протягом місяця. А уже 12 липня правоохоронці поїдуть у зону антитерористичної операції. До складу новоствореного міліцейського формування увійшла як молодь, так і досвідчені правоохоронці.
«Люди навчені, уже мають бойовий досвід та досвід проведення спецоперацій. Страху немає, нас так готували, щоб його повністю вибити,  розповідає 24-річний Андрій Єремчук.  Бігали, стрибали, стріляли, підривали, тому люди їдуть підготовленими. Ми зможемо впоратися із поставленими завданнями. Маю досвід служби в міліції. Зараз прийшов такий час, що люди, які колись давали присягу, повинні виконати свій обов’язок».
Ще нещодавно Андрій Єремчук організовував у Хмельницькому «Битву поетів», проте настав час перо замінити на автомат: «На цю тематику поки ніяких віршів не написав. Мабуть, тоді «прорве», коли приїдемо на місце. Ця ситуація в країні не закінчиться одним днем. Роботи попереду багато»,  запевняє хмельницький поет.
Є серед «богданівців» і такі, які служили в армії ще за часів Радянського Союзу, проте розгул тероризму на Сході змусив знову одягнути форму.
«З 1988 по 1990 роки служив у морській авіації. Учебку проходив у Мурманську. Я записувався і в самооборону, і у військкомат, але так нікуди і не запросили мене. Мабуть, через вік, бо мені 44 роки. Побачив оголошення, що набирають у роту «Богдан», пройшов співбесіду, медкомісію – і мене взяли,  говорить рядовий міліції Олег Алієв. – Рідні по-різному поставилися до мого рішення. Дружина, звісно, не хоче, щоб я їхав, але підтримує мене. Обурює те, що на Сході війна, а у нас люди ходять вулицями і цього не усвідомлюють».

Керівництво обласного управління міліції пишається «Богданом» і подумує над тим, щоб створити ще одну роту.
«Ми не будемо зупиняти роботу. Насьогодні спецпідрозділ сформований. Проте у нас є резерв та база, і якщо буде вказівка з міністерства, створимо другу роту. Наш обов’язок – формувати боєздатні підрозділи, які можуть виконати поставлені завдання як на Сході України, так і на Хмельниччині забезпечувати охорону громадського порядку»,  резюмував начальник обласного управління МВС Олександр Розізнаний.
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую