ye-logo.v1.2

Виставка Олега Бурбовського: від радянських зірок до оголених жінок

Культура 4195

У Хмельницькому презентували творчість запорізького метра фотомистецтва

 77-річний Олег Бурбовський, іменитий фотограф, голова правління Запорізької обласної організації Національної спілки фотохудожників України, презентував хмельничанам виставку «Вибране». Вона демонструє зріз творчості з 1964 року до сьогоднішнього дня і складається з робіт різноманітних жанрів: пейзажі, сюжетні, репортажні знімки, фотографії у стилі «ню» та портрети. Останні особливо вражають своєю майстерністю та емоційністю. З одних знімків на глядачів дивляться знамениті у радянські часи співак Муслім Магомаєв, актори Євген Леонов та Зіновій Герт, поет Євген Євтушенка, з інших – невідомі люди, але з не менш чаруючими, суворими або замисленими поглядами…
І хоч автор не зміг завітати на відкриття, про нього розповіли колеги-хмельничани.
«Коли я почав цікавитися фотографією, єдиним джерелом знань був журнал «Радянське фото». І там можна було побачити роботи Олега Бурбовського»,  розповів директор музею-студії фотомистецтва Костянтин Жданов.
«Тут є роботи, які мають численні нагороди, гарно сприймалися на багатьох фотосалонах. Вони назавжди залишаться класикою,  розповідає голова Хмельницької обласної організації Національної спілки фотохудожників України Олександр Соленцов. – Взагалі, запорізька школа – дуже сильна, і Олег Бурбовський – один із її основоположників».
Виставку Олега Бурбовського «Вибране» можна відвідати протягом місяця у музеї-студії фотомистецтва за адресою: вул. Проскурівська, 56.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую