ye-logo.v1.2

Єдиний в Україні Центр розмінування Збройних Сил продовжує готувати саперів для усіх силових структур

Суспільство 4749
Фото: Регіональний медіа-центр Міноборони України.

та підсилює район проведення АТО групами розмінування.

 Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, який дислокується на Хмельниччині, призначений для підготовки спеціалістів з розмінування Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Служби безпеки України.
Починаючи з березня 2014 року близько 10 штатних груп Центру розмінування постійно працюють над виявленням, розмінуванням та знищенням мін, снарядів і саморобних вибухових пристроїв у Південно-Східних районах України та в зоні проведення антитерористичної операції.
Спеціально під проведення АТО у Центрі віднедавна створено відділ розмінування (мінування) де інструктори з миротворчим досвідом та досвідом виконання бойових завдань в районі проведення антитерористичної операції за прискореною програмою готують фахівців для підсилення підрозділів АТО групами розмінування та їх ефективної ротації.
Начальник Центру полковник Володимир Родіков коментуючи стан навчально-матеріальної бази, можливості кваліфікованої підготовки спеціалістів високого рівня підкреслив, що Європейські та Американські фахівці неодноразово давали високий бал реальному стану справ і потенціалу розвитку Центру за його призначенням.
- Минулого місяця ми в рамках американської технічної допомоги отримали два із п’яти роботів-саперів - аналогічні тим, з якими доводилось працювати нашим групам розмінування у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан, - констатував офіцер.
Зовсім нещодавно Центр розмінування отримав ліцензії від Міністерства освіти і науки України на підготовку цивільних фахівців за спеціальностями: «сапер» і «водолаз». Командир також зауважив, що в перспективі Центр так само з «нуля» за два місяці готуватиме й «водолаза-підривника».
- Найголовніше і найцінніше наше надбання – безцінний бойовий і миротворчий досвід наших військовослужбовців за кордоном. Наші інструктори вже по одному чи два рази побували в районі проведення АТО. У багатьох за плечима Афганістан, Ліван, Югославія чи Косове, - переконливо констатував полковник Володимир Родіков.

Андрій АГЄЄВ.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую