ye-logo.v1.2

Мешканці Слов'янська продають у центрі Хмельницького кераміку (ФОТО)

Суспільство 5598
Фото: Дмитра СКРИПНИКА

...та збирають гуманітарну допомогу для своїх земляків.

На майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка функціонує соціальний ярмарок, продавці на якому — мешканці Слов'янська Донецької області. Вони продають продукцію, виготовлену у рідному місті, зокрема, керамічний посуд, іграшки, сувеніри, хенд-мейд.
“У нашому місті понад тисяча цехів з виготовлення кераміки. Раніше її постачали у Росію, тепер треба знаходити нові ринки збуту. Але в першу чергу ярмарок — це можливість об'єднати людей та розвіяти у мешканців Сходу і Заходу міфи про одне одного”, - розповідає мешканець Слов'янська, підприємець та ініціатор проекту Андрій (заради безпеки не називає прізвище).


“Хмельничани ставляться привітно, цікавляться продукцією. Навіть якщо їм нічого не потрібно, все одно купують щось, щоб підтримати нас”, - розповідає продавчиня Наталя Комісаренко, яка виїхала із Слов'янська на початку червня.
Ціни на продукцію помірні: чашку можна придбати за 10-16 грн., оздоблену ліпниною вазу — за 35-50 грн., чайний чи кавовий набір — за 40-130 грн.


Поруч із посудом продають білі гіпсові і керамічні статуетки (коштують від 10 грн.). Придбану фігурку тваринки чи персонажа улюбленого мультфільму діти тут же розфарбовують під керівництвом майстра.


“Під час майстер-класу волонтери показують дітям, як тримати пензлик, наносити фарби та інші хитрощі. Це заняття допомагає розвивати дрібну моторику рук, посидючість, концентрацію уяви, смак і уяву”, - розповідає Олександр, який виготовляє ці іграшки.


На ярмарку збирають продукти та іншу допомогу, яку будуть відправляти на Схід.


Є тут точка харчування, де можна з'їсти сендвіч, випити кави (крім класичних еспресо та американо пропонують каву з зефіром, мармеладом та іншу екзотику), а також скуштувати натуральне м'яке морозиво і соки без консервантів.


Триватиме ярмарок протягом двох-трьох місяців. Організатори планують запустити подібний проект і в інших містах Українах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую