ye-logo.v1.2

Хмельничани запрошують на Сорочинський ярмарок, нічні ворожіння та частування кавунами

Культура 3053
Фото: з архіву редакції

Серпень традиційно багатий на події.

 Крім відвідин мистецько-музичних і військово-реконстукторських фестивалів можна зануритися у казку на “Кольорових ночах” у Києві чи скуштувати солодке диво на Херсонщині.

Захід
8-10 серпня, с. Родатичі, Городоцького району Львівської області, база відпочинку “Сонячна галявина”.
Вартість квитка: 350 грн. на всі дні, 100 грн. на один день.
Вже шостий рік поспіль відбудеться одна з наймасштабніших музично-мистецьких подій. У програмі: «Ляпіс Трубецкой», «Тартак», «Скрябін», «Перкалаба», The Вйо, Billy's Band, «Брати Гадюкіни» тощо.
За три дні фестиваль має продемонструвати, що українська культура не просто існує, а динамічно розвивається і готова про це заявляти.

Отроків
15-17 серпня, с. Отроків Новоушицького району Хмельницької області.
Сьомий міжнародний фестиваль лазерного шоу цьогоріч буде присвячений пам'яті Миньковецької держави і його засновника, Ігнація Сцибор-Мархоцького, який першим у Східній Європі звільнив селян від кріпацтва. Місцем проведення фестивалю служить колишня літня резиденція графа, а програма передаватиме атмосферу вільних норовів Миньковецької держави.
Родзинкою свята стане лазерна програма від українських та зарубіжних художників світла.

“Кольорові ночі”
15-17 серпня, Київ, Співоче поле

Це проект для тих, хто давно вже виріс, але все ще вірить у дива. Фестиваль пройде в природному амфітеатрі Співочого поля, де протягом трьох днів з 18 до 6 години можна буде лежати в шезлонгах і загадувати бажання під падаючі зірки. Можна буде насолодитися заходом сонця і послухати симфонічний оркестр, подивитися театр тіней, танцювальні проекти і чарівне кіно під зоряним небом. В майстерні казкових костюмів будуть робити фантастичні вбрання, вирізати з паперу зірки і робити карту зоряного неба. У тематичних зонах влаштують нічні ворожіння, побудують форт з ковдр і подушок і запропонують пограти в мафію.

Фестиваль кавунів
16 серпня, м. Гола Пристань Херсонської області

На Херсонщині, яка здавна славиться своїми солодкими кавунами, гостей фестивалю “Український кавун — солодке диво” чекають роботи народних майстрів, виставка та майстер-класи з кавун-карвінгу (різьблення на кавунах), дегустації та частування солодким дивом — кавунами та динями.
Позаторік на фестивалі був зареєстрований рекорд України — кавун вагою 43 кілограми 180 грамів.

Сорочинський ярмарок
18-24 серпня, с. Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області

Село Великі Сорочинці стало відомим після повісті Гоголя “Сорочинський ярмарок”. І зараз продовжуються традиції позаминулого століття. Щорічно Сорочинський ярмарок відвідує до мільйона людей. У ньому беруть участь до 1500 підприємств, підприємців та народних майстрів з України, Росії, Молдови, Грузії, Білорусі, Німеччини та Польщі.
Крім можливості придбати продукти харчування, вироби з хутра та текстилю, прикраси, садово-городній інвентар та багато інших товарів, на відвідувачів чекає театралізоване дійство, концертна і розважальна програма.

Остання столиця УНР
23-24 серпня, Кам'янець-Подільський

Фестиваль військово-історичної реконструкції присвячений драматичним подіям 1919 року, коли місто Кам'янець-Подільський ненадовго став тимчасовою столицею Української Народної Республіки. Силами реконструкторів буде зроблена спроба наблизити нас до того історичного періоду. Реконструктори продемонструють, як виглядали, яке мали озброєння підрозділи армій УНР та ЗУНР, більшовиків та Польського війська.

Стародавній Меджибіж
23-25 серпня, смт Меджибіж

Десятий ювілейний фестиваль історичних реконструкцій відбудеться у старовинному замку “Білий Лебідь”.
Взяти участь планують близько 50 військово-історичних клубів, понад 400 учасників. Бойова програма буде проходити протягом всіх трьох фестивальних днів. Крім цього, відбудуться концерти середньовічної та рок-музики, фаєр-шоу, ярмарок народних майстрів та частування середньовічними стравами.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую