ye-logo.v1.2

І знову Віче! Влада, бізнес, активісти і політики об’єднаються заради військових?

Суспільство 1985
Фото: unian.net

Понад двадцять громадських організацій звернулися до органів влади, військових, політичних партій та жителів міста, щоб скоординувати свої дії у допомозі армії.

«Закликаємо обласну раду, облдержадміністрацію, міську раду, УМВС України в області, військових, партії «Батьківщина», УДАР, «Свобода», інші партії Революції Гідності, разом із громадськими організаціями та активістами Майдану прийти на Народне віче під гаслом «Все для фронту! Все для перемоги!» – йдеться у зверненні.

Активісти закликають усіх, хто хоч якось допомагає військовим, прийти на Віче, де кожен зможе розказати про те, що він уже зробив. Також кожен з тих, хто уже побував на Сході країни, підтримує контакт із тим чи іншим батальйоном, військовою частиною чи бійцями інших підрозділів і угрупувань, зможе розповісти, якої допомоги насправді потребують ті, хто воює за суверенітет України.

«Ми мусимо повернутися до нашого попереднього стану побратимства, який панував на Майдані. Гасло «Брат – за брата!» набуває нового звучання, змісту та актуальності. Сьогодні немає місця для особистих амбіцій, якщо вони йдуть на шкоду справі. В умовах війни ділити владу – огидно. Сьогодні є лише одна мета – перемога в неоголошеній війні та повернення бійців додому здоровими. Тому всі організації, які допомагають армії, повинні скоординувати свої дії для допомоги», – закликають члени громадської ініціативи «Третя республіка».

Самооборонівці, які нещодавно повернулися зі Сходу, куди возили продукти харчування, воду та побутові речі, і знову планують їхати, переконують, що треба бачити ситуацію на власні очі, щоб справді оцінити ціну свободи, життя і тієї жертви, яку приносять військові на Сході.

«Дуже просто сперечатися тут, у Хмельницькому, хто, кому і скільки допоміг, заробляти на цьому політичні рейтинги. Ті, хто насправді хочуть допомогти, і роблять це щиро, – не піаряться на війні, не возять із собою телевізійників і не кричать про це на всю країну чи область. Вони просто шукають будь-яку можливість допомогти. Щодня хмельничани приносять до нашого офісу, хто що має. Ми це складуємо і вже скоро знову поїдемо до наших бійців. Більше того, ми хочемо залишитися там на кілька тижнів, щоб допомогти нашим військовим не лише забезпеченням, але й у бою», – каже начальник штабу самооборони Віктор Данилевський.


Віче розпочнеться в неділю, 27 липня, о 13:00 на Майдані Незалежності.
Частина політиків та чиновників уже підтвердили свою присутність на майдані.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую