ye-logo.v1.2

Психолог Юрій Єрменчук: Екстреної психологічної допомоги у Слов‘янську найбільше потребують пенсіонери та діти (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство 3551

Хмельницькі психологи-працівники ДСНС повернулися із зони АТО.

 Психологи Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України у Хмельницькій області Юрій Єрменчук та Сергій Ліхневський протягом тижня працювали у Слов‘янську. У звільненому від терористів місті вони, у складі групи психологів-мнсників, надавали екстрену психологічну допомогу населенню, котре постраждало внаслідок бойових дій.
«В пункт екстреної психологічної допомоги люди йшли масово. До психологів, як і до рятувальників загалом, вони ставилися позитивно. Усі бажали виговоритися, поділитися проблемами», - розповідає Юрій Єрменчук.
За його словами, найбільше допомоги потребують літні люди та діти, найпоширеніші негативні емоції, які вони пережили, – страх, апатія, панічна реакція тощо.
«Старші люди, які пережили Другу світову війну, розповідали, що ці події були страшнішими. Люди у Слов‘янську дуже бояться повернення ополченців, єдине, чого вони бажають, - миру», - каже психолог.
Крім роботи з тими, хто приходив по допомогу, психологи відправлялися у райони міста, що найбільше постраждали в ході бойових дій, та спілкувалися із місцевими жителями, збирали інформацію, надавали психологічну та гуманітарну допомогу.
«Ми спілкувалися і з військовими, які охороняються місто. Вони переважно настроєні по-боєвому, от тільки переживають, що давно не бачили своїх рідних», - каже пан Юрій.
До речі, зараз у Лисичанську працюють двоє лікарів-МНСників із Хмельницької області. Незабаром у зону АТО має вирушити група піротехніків, які будуть розміновувати територію.

Читайте також, як розмістилися переселенці з зони АТО та Криму у Хмельницькій області.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую