ye-logo.v1.2

У художньому музеї обговорюватимуть мистецтво та... владу

Культура 2161

Хмельничан запрошують на проект “Вертикалі”.

Де опинилось мистецтво: між революцією та війною, між вулицею та музеєм? Чи здатні до симбіозу мистецтво і влада? Які соціальні функції виконує мистецтво? На ці та інші запитання спробують дати відповідь учасники проекту “Вертикалі”, що відбудеться у внутрішньому дворику Хмельницького обласного художнього музею.
Громадська ініціатива “Вуличний університет” разом із художнім музеєм пропонує зацікавленим хмельничанам та гостям міста разом обговорити та критично роздивитись вертикальні структури мистецтва – відносини мистецтва та влади (чи із демократичним суспільним консенсусом, чи то з тоталітарним державним апаратом), й владні відносини всередині мистецтва (між митцем та інституцією, митцем й мистецькою спільнотою тощо).
Лекції, доповіді, фільми, що презентуються в рамках проекту, підійматимуть питання про випадки цензури в українському сучасному мистецтві, інструменталізацію мистецтва у засіб державної пропаганди у сьогоднішній Росії та Україні, форми критичного, неофіційного мистецтва у Радянській Україні та інші теми.
Також на гостей чекають читання поезії та перекладів від проекту VERBація.
Захід відбудеться у п'ятницю, першого серпня, у внутрішньому дворику Хмельницького обласного художнього музею (вулиця Проскурівська, 47). Початок о 16.00, вхідний квиток — 5 грн.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую