ye-logo.v1.2

Звільнені регіонали йдуть до суду, щоб повернутися на посади (ДОКУМЕНТИ)

Політика 6471
автора
Фото: автора

Головний, тепер уже колишній, освітянин області Віктор Очеретянко та екс-голова Хмельницької райради Катерина Андрійчук переконані: їх звільнили незаконно.

Віктор Очеретянко судову тяганину доручив адвокату Лідії Плющ. Про це свідчить лист, який надійшов до Хмельницької облдержадміністрації на ім’я Леоніда Пруса з проханням видати «завірені копії заяв Очеретянка Віктора Івановича щодо звільнення його з посади директора Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, заяви про їх відкликання, подані ним в період з травня по липень місяці 2014 року, та копії відповідних розпорядчих документів щодо їх розгляду». Ці документи адвокат затребувала для надання правової допомоги та представлення інтересів пана Очеретянка в судах.

Іншим шляхом пішла екс-голова Хмельницької райради Катерина Андрійчук. В районній раді про те, що з ними судиться колишня керівничка, дізналися випадково. До ради зателефонувала сама Катерина Андріївна і запитала, чи не приходили бува якісь папери з суду.

«Ми спочатку не зрозуміли, про що йдеться, а згодом вирішили дізнатися, що ж такого нам мало прийти, чим зацікавилася колишня голова ради, – розповідає Борис Кульбачний, депутат Хмельницької районної ради, який уповноважений представляти інтереси ради в держустановах та судах. – Коли я прийшов у канцелярію міськрайонного суду, дізнався про те, що нам не просто мали прийти «якісь папірці», але й про те що, вже відбулося перше засідання суду у справі, про яку ми й не чули!».

Щоправда, засідання перенесли на 11 серпня у зв’язку з неявкою відповідача. З документів, які на вимогу представника ради дали у канцелярії суду, стало зрозуміло, що Катерина Андрійчук подала адміністративний позов до Хмельницької районної ради про визнання протиправним рішення сесії про її звільнення. Про дату розгляду справи Борис Кульбачний також дізнався у канцелярії, адже повідомлення про те, що воно мало відбутися, як і про те, на коли перенесли наступне засідання, до районної ради не дійшло й досі (станом на 8 серпня – авт.).

Нагадаємо, Віктора Очеретянка звільнено з посади директора Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА 21 липня цього року. Катерині Андрійчук депутати Хмельницької районної ради висловили недовіру 25 лютого цього року.
 

Коментарі:

Саша Майстер 09.08.2014 12:52

Маємо визнати, що все треба робити правильно і по закону. Коли запитують чи законні всі ці люстрації, одразу накидуються емоційні активісти і кричать, що майдан типу тоже стояв не законно. Але маємо памятати що закон, який би він не був, у нас є і всі ці прихвостні повернуться незалежно від того стояв майдан законно чи ні! Бо в судах, куди вони йдуть залишилися ті ж суки, які й були, в адміністраціях дрібні чиновники, які звикли лягати під керівників, залишилися ті ж самі і вони ж вас, тих хто зараз прийшов до влади, самі ж і здадуть з партахами! А ви й далі тримайте їх під боком! Закривайтеся своїм прусаком, політичними казочками, заграванням з ригами чи ще якоюсь х...ою! незнаю як в державі, а в нас однозначно винні у всьому ударівці. 

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую