ye-logo.v1.2

Скороход з Ярмолинецького району виграла “срібло” чемпіонату Європи

Спорт 2278
Фото: uaf.org.ua

Людмилі Оляновській забракло 11 секунд, щоб стати європейською чемпіонкою.

Людмила Оляновська із села Солобківці Ярмолинецького району виграла «срібло» зі спортивної ходьби на 20 кілометрах.

Українка з перших метрів дистанції трималася в лідируючій групі. За два кілометри до фінішу вже “вималювалася” чітка трійка претендентів на медалі у складі Людмили, росіянки Ельміри Алембекової і чешки Агнешки Драхтової. Відчайдушно їх намагалася наздогнати ще одна росіянка, Віра Соколова, але після двох попереджень дещо знизила темп, - повідомляє Федерація легкої атлетики України.

«Все склалося так, як мені того й хотілося. Звісно, налаштовувалася на перемогу й кращий результат. Хотіла встановити новий національний рекорд України. Але ця срібна медаль на сьогодні найдорожча для мене, - не приховувала щастя після фінішу Людмила Оляновська. – Дуже складний момент був тоді, коли ми лишилися втрьох. Мені довелося до останнього боротися з Агнешкою. Зазвичай я не дуже хороший фінішер, але завдяки сильній підтримці нашої країни, нашої команди й особливо мого тренера, Анатолія Соломіна, зуміла зібратися в останній момент і виграти медаль.”

“По ходу дистанції трішки поколювало в шлунку й відчувала певний дискомфорт в ікроножних м’язах. Але намагалася про це не думати й зосередитися виключно на боротьбі. На старті у нас була дуже хороша погода, прохолодно. Було б чудово, якби такою вона залишилися й до фінішу, але, схоже, навіть сонечко вийшло, щоб порадіти за наш виступ”, - посміхається подолянка.

Людмила Оляновська відстала від росіянки, яка й посіла першу сходинку, лише на 11 секунд. Результат нашої легкоатлетки — одна година, 28 хвилин та сім секунд.

“Протягом двох останніх ночей мені снилася спортивна ходьба, що я на дистанції, мені дуже складно, борюся з останніх сил, страждаю, а мене всі обходять. Не скажу, що прокидалася в холодному поту, але було дуже неприємно. На щастя, в реальності все було інакше», - додає Людмила.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую