ye-logo.v1.2

Захист Червонюка подякував обвинуваченню за бездарне розслідування справи

Суспільство 2676
Фото: автора

Та наполягає на безвинності свого клієнта.

У четвер, 28 серпня, в апеляційному суді Хмельницької області пройшли судові дебати у справі Дмитра Червонюка, який у серпні минулого року на смерть збив Олега Крушильницького.
Під час виступу учасників судового слухання позиції сторін були протилежними, однак зійшлися лише на тому, що розслідування проводилося із чисельними порушеннями. От тільки походження цих недоліків, на думку захисту та обвинувачення, було різним.
«Нам телефонували люди, які розповіли, що у машині були пляшки від шампанського. Повертаючись з Віньковецького району, де ми поховали свого сина, заїхала до слідчого Дурдаса. Коли запитали у нього про ці пляшки, він «зам’явся», але слідчий зізнався, що була одна. Лише після цього слідством було оглянуто автомобіль та вилучено пляшку з-під шампанського, на якій, як виявила експертиза, знищенні відбитки пальців. Після приїзду Галини Червонюк на місце ДТП та її дзвінка до Шутяка (колишній начальник управління МВС у Хмельницькій області, - прим.авт.), який є їхнім кумом, ним була дана вказівка нічого не фіксувати і максимально діяти на користь Червонюка», - розповів суду батько загиблого Олега Крушельницького, Анатолій Миколайович.
На думку Крушельницьких, справа фабрикувалася, інвалідність та те, що Червонюк є молодим батьком, також не можна брати до уваги, адже раніше Дмитро на обліку ні в якому медичному закладі не стояв, а матір’ю дитини є жінка, яка ледь не вдвічі старша за нього. До того ж на момент зачаття дитини обвинуваченому було лише 17 років.
У свою чергу захист Дмитра Червонюка намагався переконати колегію суддів у тому, що факт сп’яніння їхнього клієнта не був доведений, а дорожньо-транспортна пригода сталася поза межами пішохідного переходу.
«У протоколах всіх слідчих експериментів, де були присутні прокурор Пронозюк та представник потерпілих адвокат Севернюк, їхніх підписів не має. Ходили там, заглядали… Якщо ви учасник процесу, то ви повинні були підписатися. Це закон. Якщо хтось не підписав, то потрібно розбиратися: або людина не погодилася з тим, або робилося не з цими людьми або щось інше. Якщо ми дивимося відео-відтворення і зупиняється воно декілька разів для того, щоб встановити машину, то про, що можна говорити… То значить хотіли щось зробити, - обурюється адвокат Дмитра Червонюка, Павло Луцюк. – Але якби ще зробили так, як треба. Висловлю свою точку зору: вас якби просили так паршиво зробити, ви б не зробили. А раз зробили так, низький вам уклін.»
Пояснив Павло Луцюк і батьківство свого підзахисного та інвалідність: «Закидалося обвинуваченому про те, що у нього є група інвалідності та батьківство. Хто вам заважав ставити під сумнів ті висновки? Чому не призначили експертизи, щоб спростувати? Ви ж цього не робите. Дякую вам. Стосовно батьківства покликаються на статус одних та других, що хтось старший, але ні у кого не має претензій, що Галкін за Пугачову на 40 років молодший.»
Чимало зауважень у сторін було стосовно свідків, відео, експертів та результатів експертиз. Звинувачували один одного і в брехні. Результат дебатів: обвинувачення вимагає реального ув’язнення (адвокат Крушельницьких та прокурор хочуть на сім років позбавити волі Дмитра Червонюка, а самі потерпілі наполягають на максимальному покаранні – вісім років тюрми), захист же переконаний, що їхній клієнт невинний, рішення Хмельницького міськрайонного суду скасувати, а кримінальне провадження закрити.
У п’ятницю, 29 серпня, о 15:00 Дмитро Червонюк отримає можливість виступити перед колегією суддів із останнім словом.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую