ye-logo.v1.2

Петро Стецюк себе винним у аварії автобуса на Лезневе не вважає

Суспільство 2628

За рішенням суду, у ПМП «Купава» ліцензію не відберуть

 Хмельницький окружний адміністративний суд вчора, 28 серпня, продовжив розгляд справи приватного підприємства «Купава», директор якого Петро Стецюк не погоджується з позбавленням його підприємства ліцензії на перевезення.

У залі суду перебували представники позивача та його адвокати, представник Укртрансінспекції та декілька осіб, котрі безпосередньо постраждали під час аварії 11 червня в Хмельницькому мікрорайоні Лезневе. Петро Стецюк своєї вини не визнає, тому не розуміє, чому його підприємство мають позбавити ліцензії.

«Я не згоден з твердженням, що автобус нібито був несправним, в такому разі його просто не випустили би в рейс. Якщо було дійсно так, це встановить експертиза. Не можу сказати, хто винен у тому, що сталась така аварія. Це з’ясує слідство», — каже Петро Сергійович.

Постраждалих рішення суду обурило. Дехто ще досі не вилікувався після того злощасного випадку. Петро Сергійович зазначив, що допомагав матеріально усім, хто був тоді в маршрутці, виплативши кожному в середньому по три тисячі гривень, залежно від важкості отриманих травм. Після завершення слідства кошти виплатить і страхова компанія: постраждалим до 50 тисяч гривень, а сім’ям загиблих — до 100 тисяч. Проте люди вимагають анулювання ліцензії підприємства. Вони переймаються за усіх хмельничан, адже зараз містом курсує 81 маршрутка і два соціальних автобуси ПМП «Купава», відтак ніхто не може гарантувати, що в будь-яку хвилину не станеться інша аварія.

«Після того випадку я боюсь їхати автобусом. Щойно він набирає швидкості, мені стає важко дихати. А водіїв цього підприємства аварія нічого не навчила, вони досі необережні за кермом на цьому ділянку дороги, ще й грубіянять», — розповідає Валентина Михалець, яка все ще лікується після трагедії.

Ініціативна група із потерпілих та їх родичів має намір продовжити боротьбу за справедливість. Зокрема сім’я одного із загиблих, Анатолія Козіка, надіслала клопотання до Президента та Прем’єр-міністра України, сподіваючись на їх втручання у справу, щоб покарати винних.

«Таке рішення суду — ганьба. Наша справа розглядатиметься у вересні, а поки ми будемо звертатися у всі інстанції, в міністерства. Також чекатимемо на відповідь Президента», — каже Юлія Шнурова, донька загиблого в аварії.

Та на цьому справа не закінчиться: в Укртрансінспекції запевнили, що подаватимуть заяву на апеляцію, адже мають чимало доказів того, що підприємство «Купава» порушує норми законодавства. Насамперед, цього стосуються випадки, коли працівники нелегально працюють на підприємстві, водії не мають медичних довідок, а професійний рівень деяких механіків недостатньо високий.

Галина МЕЛЬНИК.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую