ye-logo.v1.2

«Крижана» допомога. Ігор Хитрук облився на користь пораненого Дениса Голодюка

Суспільство 3429

І передав естафету Світлані Лукомській, Валерію Яглінському та Олександру Прокопову

До флешмобу Ice Bucket Challenge, який з шаленою швидкістю шириться не лише за кордоном, але й в Україні, можна ставитися по-різному. Однак зараз, коли в країні війна, всі засоби, які сприяють перемозі українських військових, можна залучати. Останні кілька днів крижаною водою почали обливатися і пересічні хмельничани, і публічні особи, і навіть колективи.

Вчора холодний душ на головній площі міста приймав голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар, який передав естафету, в тому числі, й своєму заступнику Ігорю Хитруку.

Ігор Вікторович виклик прийняв, водою облився, а допомогу перерахував пораненому у зоні проведення антитерористичної операції солдату із Полонського району Денису Голодюку.

«Я прочитав історію Дениса Голодюка і вирішив перерахувати кошти саме йому. Щиро сподіваюсь, що ці кошти допоможуть військовослужбовцю успішно пройти лікування та реабілітацію», – заявив Ігор Хитрук і продемонстрував банківський чек із вказаною сумою.


На рахунок Денисової мами Олени Голодюк заступник голови Хмельницької обласної ради перерахував одну тисячу гривень, хоча, як сам зізнався, допомагає як військовим, так і пораненим, постійно, але не афішує цього.

Залучитися до допомоги військовим Ігор Вікторович запросив директора департаменту соціального захисту Хмельницької ОДА Світлану Лукомську, голову правління ЗАТ «Деражнянський молочний завод» Валерія Яглінського та голову Хмельницької районної ради Олександра Прокопова.

За обливанням Ігоря Хитрука прискіпливо спостерігав голова облради Іван Гончар. 

Довідка: «Ice Bucket Challenge» - всесвітня акція, метою якої є привернення уваги до хвороби ALS - бічного аміотрофічного склерозу. Суть флешмобу полягає в тому, щоб вилити собі на голову відро холодної води, а потім передати естафету своєму другові. При цьому учасник може відмовитися від холодного душу, але натомість має пожертвувати гроші хворим. Внести кошти можна, навіть якщо учасник акції приймає виклик і обливається водою.

В Україні акція була переосмислена, і багато людей, включаючи публічних осіб, обливаються холодною водою на підтримку волонтерського руху в цілому і викладають в Інтернет відповідні відео. Зараз більшість учасників жертвують кошти воїнам АТО.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую