ye-logo.v1.2

У Хмельницького інституту післядипломної освіти – новий ректор

Суспільство 4887
Фото: Дмитра Скрипника

Ним став Віктор Берека. За його кандидатуру свої голоси віддали три чверті працівників навчального закладу.

Кандидатів на керівну посаду було троє: Віктор Берека, Микола Кабачинський і Віталій Мацько.

Вибори ректора у Хмельницькому обласному інституті післядипломної освіти провели вперше за час існування закладу, раніше його призначала обласна рада. Керівником інституту став доктор педагогічних наук, професор Віктор Берека, набравши майже 78 відсотків голосів.

Усього в голосуванні взяли участь 113 членів трудового колективу навчального закладу. За Віктора Береку проголосувало 88 осіб, за Миколу Кабачинського віддали 16 голосів, а Віталій Мацько отримав підтримку семи учасників голосування.

На виборах ректора були представники влади: заступник голови обласної ради Ігор Хитрук, заступник голови ОДА Леся Стебло, директор департаменту освіти і науки ОДА Олег Фасоля, начальник обласного управління з питань спільної власності громад та економічного розвитку Віталій Шишко. За ходом голосування спостерігали представники Українського козацтва Сергій Скоробагатий і Олег Бляхарський, а також член хмельницької ради Майдану Петро Слободянюк.


«При голосуванні обласна рада просить врахувати зміни до законодавства. Стаття 42 нового закону «Про вищу освіту» зазначає, що керівником закладу стає кандидат, який набрав більше, ніж 50 відсотків голосів. Хоча, в старій редакції цього закону було сказано, що достатньо третини голосів. Та ми впевнені, що ви оберете нового ректора чесно, прозоро і демократично», – зазначив Ігор Хитрук.

Усі кандидати перед голосуванням представили свої програми розвитку інституту.


«Я цілком уявляю проблеми сучасної освіти, тому знаю, як їх треба вирішувати. Ставши ректором, спілкуватимусь з усіма працівниками, і спільними зусиллями ми досягнемо кращого. Головне в роботі – інтереси живої людини, а не мертві показники», - зазначив Віктор Берека.

Після оголошення результатів новообраний ректор подякував за довіру й запросив своїх конкурентів до співпраці.

Автор Галина МЕЛЬНИК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую