ye-logo.v1.2

У Хмельницькому планують запустити рекордну кількість небесних ліхтариків

Суспільство 4981
з архіву редакції
Фото: з архіву редакції

Організатори запевняють, що бюджетні кошти на акцію не витрачатимуть.

27 вересня на День міста планують запустити 19 тисяч небесних або китайських ліхтариків. Частина хмельничан обурюється: навіщо витрачати кошти у скрутний для країни час. Та організатори, члени Хмельницької благодійної організації "Перший соціальний фонд", запевняють, що аполітичну акцію, мета якої — продемонструвати світу прагнення українського народу до миру, спонсорують підприємці.
“Всю витратну частину заходу, тобто закупівлю небесних ліхтариків, беруть на себе підприємці міста. Бюджетні кошти на це не залучаються, та й принципово не можуть залучатися. Тобто плітки про якийсь "дерибан" та "розподіл бюджетних коштів" через акцію - повна нісенітниця”, - запевняє президент благодійної організації "Перший соціальний фонд" Олег Федаш.
На акцію очікують приїзду представників Книги рекордів Гіннесса, які, цілком можливо, зафіксують наймасовіший одночасний запуск небесних ліхтариків.
За словами Олега Федаша, встановлення цього рекорду планувалося дуже давно.
“Ми готувалися ще тоді, коли ніхто й у страшному сні не бачив, що нас чекає війна. Тоді ж були й приготовані ліхтарики. Але подальші події спочатку змусили перенести наш задум у часі, а зараз надали йому абсолютно нового змісту. Робити щось зараз заради розваги - сенсу немає, і ми вирішили використати вже готовий ресурс заради реальної мети, про яку мріють зараз усі: привернути увагу до України, до подій у нашій країні та продемонструвати за межами нашої держави наше спільне прагнення до мирного життя”, - каже пан Олег.
На захід запросили представників усіх областей України та інших країн, учасників АТО.
Усіх охочих запрошують на міський пляж 27 вересня о 17.00. Ліхтарики і все необхідне для запуску роздаватимуть безкоштовно. Під час запуску чергуватимуть пожежники, швидка та міліція, допомагатимуть волонтери. А після завершення організатори обіцяють прибрати територію.

Правила безпеки при запуску китайських ліхариків
Найкраще запускати ліхтарики на відкритому просторі без різних споруд (ліній електропередач, дерев та будівель). Для найкращої видимості підходить безхмарне небо. Не виконуйте запуск поблизу вогненебезпечних газів або рідин.
Не можна запускати їх у безпосередній близькості від аеропортів і пожежонебезпечних споруд. Щоб уникнути займань, не можна запускати ліхтарики у вітряну погоду.
Оскільки запуск небесних ліхтариків потребує використання відкритого вогню, не довіряйте цієї справи дітям.
Найкращі умови – тиха погода зі слабким вітром. Не рекомендується застосовувати ліхтарики під час дощу.

Коментарі:

Petr 24.09.2014 01:05

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

zxczsaasdwqqq

Petr 22.09.2014 23:59

1/

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую