ye-logo.v1.2

“Work & Travel” по-хмельницьки або прийди на поміч історичній спадщині краю

Культура 3102

Хмельничанам пропонують поподорожувати Хмельницькою областю та взяти участь у відновленні архітектурно-історичних пам'яток.

Волонтерський проект “У майбутнє через культуру” виграв президентський грант у розмірі 75 тисяч гривень. Кошти будуть витрачені на розвиток волонтерських трудових виїздів.

“Перше завдання нашого проекту — залучити на волонтерських засадах студентів та школярів. Наш проект розпочинався у 2012 році і тоді ідея зробити щось задарма для нашої спадщини звучала як насмішка: “Молодь працюватиме задарма? Та ніколи.” Але молодь дуже цікавиться тим, щоб щось зробити вагоме, - запевняє голова подільського молодіжного об'єднання “У майбутнє через культуру” Денис Монастирський. - Друге наше завдання — допомогти заповідникам та місцевим громадам у благоустрої пам'яток національного значення. Також сформувати позитивне ставлення молоді до своєї спадщини і мотивувати місцеву громаду до постійного догляду за пам'ятками та використовувати туристичний потенціал.”

Проект волонтерських трудових загонів у нашій області реалізується з 2012 року. Тоді об'єктом свого волонтерства молодь обрала фортецю у Меджибожі та палац Сангушків в Ізяславі. Наступного року до цих двох містечок додалися палацово-парковий ансамбль «Самчики» та Антонінський палац. Саме завдяки плідній роботі у 2013 році проект “У майбутнє через культуру” отримав президентський грант у 75 тисяч гривень.

“У Меджибожі знімали зовнішній шар землі навколо фортеці для того, щоб можна було створити екскурсійний маршрут, та розчищали підземелля і палац Синявських. В Ізяславі чистили стіни палацу. Тут нам на поміч прийшли близько трьохсот місцевих жителів, а також надали “вишку”. Працювали в Антонінах і Самчиках”, - розповідає Денис Монастирський.

Ще більше роботи очікує на волонтерів у цьому році. Протягом вересня-листопада відбудуться волонтерські трудові виїзди до Меджибожа, Самчиків, Ізяслава, Антонін, Сатанова, Зінькова та у Жванець.

“Загалом буде близько двадцяти виїздів. Студенти їдуть не лише попрацювати. Після роботи на них чекає екскурсійна програма. Є можливість поспілкуватися з цікавими та унікальними людьми, з іншого боку почути і побачити уже відомі пам'ятки, адже волонтери матимуть доступ туди, куди не водять під час звичайних екскурсій”, - ділиться голова подільського молодіжного об'єднання “У майбутнє через культуру”.

Стати волонтером проекту “У майбутнє через культуру” може кожен. Виїзди волонтерських трудових загонів відбуватимуться щосуботи та неділі. Цьогоріч молодь спробує відновити “зубці” на Меджибізькій фортеці, а тому потрібні волонтери-висотники.

Якщо ви хочете долучитися до волонтерського руху, телефонуйте за номером: (067)-990-51-44 (Денис Монастирський).

Коментарі:

Petr 24.09.2014 01:06

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

99df

Petr 22.09.2014 23:57

1. В Олешині люди можуть залишитись без пасовища 

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую