ye-logo.v1.2

На Хмельниччині є села і міста, куди «швидка» не доїжджає

Здоров'я 3542
report.if.ua
Фото: report.if.ua

130 тонн пального недоотримали цьогоріч бригади екстреної медичної допомоги.

Для удосконалення системи екстреної медичної допомоги на Хмельниччині потрібно додатково 2,5 мільйонів гривень на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, зимової резини і GPS-навігаторів. В області не вистачає медиків «швидкої», майже половина з тих, хто є — пенсійного віку.
«Відповідно до кількості населення, на Хмельниччині повинно функціонувати до 130 бригад екстреної медичної допомоги, а ми маємо лише 96. У трьох районах області: Білогірському, Старосинявському і Віньковецькому немає жодної лікарської бригади. Є також пункти медичної допомоги, що функціонують не цілодобово. У деякі села і міста «швидка» взагалі не може доїхати», — каже директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич.
Основним критерієм ефективності функціонування системи екстреної допомоги є дотримання нормативу прибуття бригади «швидкої». У місті це десять хвилин, а у сільській місцевості – 20 хвилин.
«Важливу роль у цьому відіграють дороги, які треба ремонтувати. У нас є 192 автомобілі на балансі області. Більшість із них дуже зношені, сім потребують капітального ремонту, а 12 треба списати», — зазначає Яків Цуглевич.
За словами директора Департаменту, один автомобіль «швидкої» передали в автомобільну санітарну роту в зону АТО, ще одну автівку отримає Хмельницький гарнізонний шпиталь.
 

Галина МЕЛЬНИК

Коментарі:

Lili9l 25.09.2014 16:26

fgd

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую