ye-logo.v1.2

Влада литовського Шяуляя збирає гроші на допомогу біженцям зі Сходу, яких приютив Хмельницький

Допомога 2822
Фото: livejournal.com

Акція триватиме до кінця 2014 року, потім кошти перекажуть Хмельницькому виконавчому комітету.

Мер литовського міста Шяуляй Юстінас Сартаускас закликав шяуляйців допомогти мирним біженцям з зони проведення антитерористичної операції, яких приютив Хмельницький.

«Україна на шляху до вступу у Європейський Союз зіштовхнулася із жорстким супротивом проросійських сил. В України відібрали Крим, а на Сході за підтримки Росії безчинствують сепаратисти. В ЄС та інших країнах зростає обурення щодо російського вторгнення у сусідню незалежну державу. У цей складний для України час її народу потрібна не лише моральна, але й матеріальна підтримка», - йдеться у звернені мера Шяуляя Юстінаса Сартаускаса.

Шяуляйців просять жертвувати гроші, які будуть переведені мерії Хмельницького для придбання житла біженцям або допомоги їм іншим способом. Також кошти спрямують на лікування та реабілітацію в Хмельницькому військових української армії, постраждалих в АТО.

На сайті самоврядування Шяуляя вказаний рахунок адміністрації міста, на якому накопичуються кошти. Допомога збиратиметься до 31 грудня, а потім буде переведена мерії Хмельницького.

Довідка
Шяуляй є містом-побратимом Хмельницького з 2001 року.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую