ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському близько 200 ліцеїстів присягнули на вірність Україні

Суспільство 2506
Фото: ak-inzt.net

Та вшанували полеглих військових у зоні проведення антитерористичної операції.

У день 14-ї річниці заснування Кам'янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, 183 юнака, які вступили до цього навчального закладу, пройшли посвяту в ліцеїсти і склали урочисту клятву на вірність Україні.
Згадали і про полеглих випускників ліцею у зоні АТО Сергія Саліпу та Романа Наглюка та вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання.
“Вони є зразком патріотизму для кожного з нас, – гордо зауважив новоспечений ліцеїст Тарас Блонський. – Ці герої назавжди залишилися вірними клятві. І ми сьогодні промовляли ті ж слова так само гордо, від самого серця. Ми пам'ятатимемо і про студентів, які прийняли бій під Крутами і визволителів рідної землі від фашизму у роки Великої вітчизняної і про полеглих воїнів-афганців. Ми ніколи не забудемо героїв Небесної сотні й тих, хто віддав своє життя на Донбасі.”
Після традиційного проходження урочистим маршем повз трибуну і виконання гімну ліцею, перед вихованцями, гостями свята і батьками юнаків виступили учасники гуртків і клубів навчального закладу: гурток козацько-лицарського виховання «Джура», танцювальний колектив «Мрія», вокальна група ліцею «Козацька слава».
“Як первинна ланка в системі військової освіти, ліцей є центром військово-патріотичного виховання молоді, школою мужності та фізичного гарту. Тут ліцеїсти роблять перший життєвий крок до професійного становлення, свого життєвого орієнтиру”, – зазначив начальник ліцею полковник Олександр Рощук.

Коментарі:

Lili9l 30.09.2014 00:15

Віктор Коліщак 12

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую