ye-logo.v1.2

У бійців АТО можуть виникнути проблеми із отриманням зарплат через «карткові» ігри в уряді

Економіка 2956
Фото: bm.com.ua

Кабінет Міністрів зобов'язав силові міністерства і відомства до 1 листопада перевести всіх силовиків на отримання заробітної плати в державні банки, а саме: «Ощадбанк», «Укрексімбанк» і «Укргазбанк».

У протоколі Кабміну, прийнятому «для службового користування» йдеться про те, що до 1 листопада силові відомства повинні укласти договори про виплату заробітної плати тільки з держбанками.
До того ж, міністр оборони Валерій Гелетей підписав наказ, згідно з яким до 1 жовтня всі військовослужбовці і мобілізовані повинні відмовитися від отримання грошового забезпечення на банківські карти і отримувати зарплату або готівкою, або на карти обраних міністерством оборони банків.
Як повідомляє УНІАН, командири частин і батальйонів АТО отримали такий «документ» з підписом міністра 23 вересня. Документ викликав обурення на фронті — для тих частин, які базуються біля невеликих містечок або просто в полі, знайти банкомат того ж «Укргазбанку» буде нездійсненним завданням. А головне, несподівана «турбота» Міністра про зарплати солдат створить величезні проблеми з передачею грошей додому — сім'ям, дружинам і дітям.
За словами бійців АТО, більшість задіяних у захисті Батьківщини від російської агресії солдат і мобілізованих оформляли зарплатні картки для того, щоб прогодувати свої сім'ї. У зоні бойових дій отримати готівку не завжди просто, та й витрачати зарплату на фронті особливо нікуди. А можливість віддати свою карту рідним, щоб вони могли вільно знімати гроші, дозволяла до останнього часу більшості сімей військовослужбовців триматися на плаву.
З початком осені у бійців АТО є важливіші завдання, ніж «карткові» ігри в уряді. За даними департаменту фінансів Міноборони, виконання вказівки про переведення всіх військових частин Збройних сил в державні банки може призвести до перебоїв виплати заробітної плати в зоні проведення АТО. Про це повідомляє журнал «Кореспондент».
До речі, ст. 24 та ст. 25 «Закону про оплату праці», забороняє роботодавцям встановлювати обмеження при виборі співробітниками способу отримання зарплати.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую