ye-logo.v1.2

«Подільська мистецька сотня» продовжує лікувати піснею та музикою

Культура 4283
Фото: з архіву Оксани Радушинської

Вчора артисти виступили у Сатанові перед бійцями, які постраждали під Іловайськом, а позавчора – у Рівненському госпіталі.

Другий день поспіль «Подільська мистецька сотня» навідує з концертами поранених українських вояків. Другий день поспіль вони очі-в-очі спілкуються з тими, хто дивився у вічі смерті і вирвався з її пазурів. Вчора, 8 жовтня, на прохання начальника УМВС України в Хмельницькій області полковника міліції Олександра Розізнаного, спрацьована команда наших артистів навідала вояків, котрі вижили під Іловайськом, а зараз проходять реабілітацію у санаторії Сатанова.
«Вже вкотре музикою, піснею, словом, простим людським спілкуванням, непідробними щирими емоціями ми бодай трохи розрадили наших героїв і відігріли їхні душі від болючих спогадів, – ділиться враженнями від вчорашнього концерту у Сатанові його організатор та ведуча Оксана Радушинська. – Ніхто з нашої «сотні», чи то незмінні учасники, чи новачки, не працює на таких концертах у півсили. Відтак і результат не примушує чекати. Замість переповідати про концерт, процитую слова тамтешньої працівниці, котра по завершенню всіх виступів, зі сльозами радості на очах, прошепотіла: «Ви сьогодні зробили диво. Ці хлопці тут уже два тижні і майже ніколи не посміхаються... А з вами ...навіть танцювали!» А з нами (з нашими дівчатами ) – танцювали! І співали! І аплодували! Саме в такі хвилини розумієш, що триста з гаком кілометрів (від Рівного, де виступали позавчора у госпіталі, до вчорашнього Сатанова), фізична втома від їзди в автобусах нашими дорогами, емоційна втома (бо ж все пропускається через серце), наша відсутність у родинах і на роботах насправді несуттєва поруч із усмішками цих Чоловіків-героїв! Ми переможемо!»
Перед початком виступів дівчата з «Подільської мистецької сотні» вручили бійцям малюнки від старокостянтинівських дітей, які дорослі чоловіки трепетно розглядали і бережно тримали в руках упродовж всього концерту.


Своїми піснями, музикою та словом розраджували і збадьорювали подільські соловейки Віктор Шайда та Сергій Гуменний, чарівні співачки Катерина Аргунова, Олена Кузьмова, Марина Українець. Неперевершений Антон Вараниця чарував своєю грою на скрипці, а Марина Круть – на бандурі.

Музичний супровід заходу, як завжди, забезпечував звукорежисер Сергій Чеплаков.
Нагадаємо, що команда «Подільської мистецької сотні» з квітня виступає з концертами перед нашими військовими. Не заради гонорарів, не заради слави, не заради підтримки/схвалення влади, а заради моральної підтримки українських бійців.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую