ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбувся Перший благодійний аукціон «Обміняй мистецтво на мир»

Суспільство 2412
Фото: Дмитра Скрипника

На допомогу пораненим військовим не скупилися кандидати в нардепи.

Картини подільських художників виставили на благодійному аукціоні «Обміняй мистецтво на мир». Полотна пропонували «міняти» на гроші, які підуть на допомогу пораненим військовим із Хмельниччини.
«На аукціоні представлено 19 лотів. Це картини як відомих художників, так і «народних», які не мають спеціальної освіти, але мають величезне бажання допомогти пораненим. Така покупка стане згадкою про добру справу для того, хто її придбає», — розповідає один з організаторів заходу телерадіоведучий, шоу-мен Антон Довлатов.
Взяти участь у аукціоні запрошували підприємців міста, кандидатів у народні депутати і всіх охочих допомогти бійцям, пораненим в АТО.
Всього обміняли 15 картин майже на 20 тисяч гривень. За лоти торгувалися місцеві підприємці і художники, а особливо кандидати у нардепи.
Ігор Баранов і Віктор Коліщак після шалених торгів вирішили «у складчину» придбати картину Наталії Степанюк «Україна єдина» (стартова ціна 200 гривень) за 1800 гривень. Політики виявили бажання подарувати полотно своєму конкурентові, нардепові Сергієві Лабазюку.
«Ми не домовлялися робити це разом, але так вже сталося. Хотіли би передати цю картину нардепові Сергєві Лабазюку, аби він бачив, що Україна — єдина, попри всі негаразди», — пояснює Віктор Коліщак.
Крім згаданих кандидатів, картини придбали також Слов’ян Воронецький і Сергій Мельник. Торгувалися ледь не за кожен лот, подекуди ціна від стартової збільшувалась у кілька разів.
Картини, що не знайшли свого покупця, залишились у виставковому залі Музею історії міста. Це чотири полотна, які ще можна буде «обміняти на мир» впродовж тижня.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую