ye-logo.v1.2

Хмельницькі студенти сформували своїми тілами карту України

Суспільство 4371

На головній площі міста студенти Хмельницького національного університету сформували контури карти і хором заспівали гімн.

Неординарний спортивно-патріотичний флешмоб під назвою «Україна — єдина і неподільна» влаштували студенти і працівники ХНУ з нагоди дня заснування навчального закладу. З головного корпусу університету до Майдану Незалежності вони здійснили легкоатлетичний пробіг, який супроводжували вигуками «Слава Україні — Героям слава!». Зупинившись на площі, перед пам’ятником «Віра, Надія, Любов» учасники флешмобу сформували карту України, тримаючи в руках український стяг, довжиною 150 метрів.

«Сьогодні 52 роки з дати заснування університету, також десять років, відколи заклад отримав статус національного. Це особливий день для нас і всієї України, яка відзначає Свято Покрови, День Українського козацтва і відсьогодні ще й День захисника України», — розповідає ректор ХНУ Микола Скиба.

Професор підкреслює, що ініціаторами флешмобу є студенти, які хотіли показати, що вони за єдину і неподільну Україну, за мир і єдність.

«Ми, студенти, об’єднуємось сьогодні, щоб підтримати університет і показати іншим приклад. Ми хочемо миру в країні», — каже студентка ХНУ Надя Варешко.
На Майдані Незалежності учасники флешмобу хором заспівали гімн України. Не обійшлось і без народної пісні «Ла-ла-ла-ла».

Участь у флешмобі мало взяти від 800 до 1000 працівників і студентів ХНУ, але підрахувати точну кількість осіб було неможливо. Щоб студенти могли безперешкодно пробігти від університету до центру, рух у місті частково перекрили автомобілі ДАІ. Та особливих незручностей від цього не виникло, пішоходи супроводжували бігунів посмішками, а водії гудками клаксонів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую