ye-logo.v1.2

Хмельничани познайомилися із роботами найвідомішого українського фотографа

Культура 2584
Фото: Дмитра Скрипника

Олександр Супрун — фотограф, який створив власну реальність.

 Олександр Супрун — чи не найвідоміший український фотограф у світі. Він стояв у витоків заснування Національної спілки фотохудожників України, на його знімках виросло не одне покоління. Олександр Супрун має почесне звання «вища майстерність» Міжнародної федерації фотографічного мистецтва та близько 200 різноманітних нагород.
Хмельничанам пощастило познайомитися з роботами відомого майстра. У нашому місті відкрилася персональна виставка харківського фотографа «50х70». Вона присвячена 50-річчю творчої діяльності та 70-річчю митця. На жаль, сам фотограф не зміг завітати у Хмельницький, однак 50 світлин, виконаних з 1965 по 2014 рік (кожен рік творчості представляє одна фотографія) якнайкраще продемонстрували його талант.
Олексанр Супрун вручну створював такі колажі, які і за допомогою фотошопу багатьом не під силу. Застосовуючи техніку аплікаційного монтажу, він створює із навколишньої реальності свою власну, контрастну, гіперболізовану, яка наштовхує на філософські думки.
«Олександр Супрун не фотографує реальність, а створює її. Він — фотограф-філософ, - розповідає голова Хмельницької обласної організації Національної спілки фотохудожників України Олександр Соленцов. - Ось, наприклад, дуже відома його робота «Конвалії». Тут змонтовано понад сто фотографій різних квіток, жодної схожої не знайдете».
Переглянути виставку Олександра Супруна можна до 29 жовтня у музеї-студії фотомистецтва за адресою: вул. Проскурівська, 56.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую