ye-logo.v1.2

«Неоголошена війна» та обгорілі після обстрілів залишки

Суспільство 3506

До Хмельницького привезли речі, які залишилися після обстрілів наших спецпризначенців на сході, та фотографії, зроблені в зоні АТО.

Виставка світлин та речей військових, які перебувають у зоні бойових дій на Сході України, відкрилася в Хмельницькому обласному архіві. Вона відображає життя та побут учасників АТО. Фотографії і речі привезли волонтери. На експозиції презентовані світлини військових, мирних жителів та наслідки обстрілів.
“Виставка складається з двох частин: “Неоголошена війна”, де представлені фотографії із зони АТО, і “Україна — більше за життя”, де розміщено світлини та короткі біографії героїв, які полягли, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України”, — розповідає заступник директора державного архіву Катерина Бурдуваліс.

Усі охочі можуть також безкоштовно подивитися речі, які вціліли після обстрілів. Це обгорілі іконки, молитовники, біноклі тощо. Раніше вони належали бійцям Хмельницького восьмого окремого полку спецпризначення.
“Вчора я повернувся з АТО. Проти нас воюють чеченці, а також війська регулярної російської армії. У них вся зброя — найновіша і найкраща. Їм допомагає місцеве населення, а нас називають “укропами”. Коли спалили наш табір, у всьому допомагали волонтери. Велике їм спасибі за все. Добре, що хлопці тримаються. А те, що люди помирають — це ж війна”, - каже заступник командира загону спецпризначення майор Роман Ярмольський.

На відкриття виставки завітав викладач Національної академії прикордонної служби імені Б.Хмельницького Олександр Яічко. Чоловік був у полоні в сепаратистів. Він впевнений, що перемога за Україною.
“Я знаю, що є на Сході люди, які підтримують нас, і розуміють, що відбувається. Вірю, що Україна переможе”, — переконаний прикордонник Олександр Яічко.

“Ми зможемо виграти цю війну лише тоді, коли всі українці усвідомлять, що Батьківщину треба захищати, як рідну матір. Для цього треба “люструвати” всіх чиновників з радянською свідомістю, — пояснює волонтер Денис Цапенко. — Лише той, хто народився у незалежній країні, зможе її по-справжньому любити”.
Виставка діятиме постійно. Працівники архіву впевнені, що хмельничани зобов’язані знати, пам’ятати і наслідувати відданість і патріотизм земляків.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую