ye-logo.v1.2

На Дунаєвеччині затримали торговця марихуаною

Кримінал 3998
Фото: mvs.gov.ua

Чоловік стверджує, що коноплі вирощував для лікування.

Працівники Дунаєвецького райвідділу міліції «на гарячому» затримали 43-річного жителя одного із сіл району, який займався збутом марихуани. Дві склянки наркотичного зілля він саме продавав за 1200 гривень. Вдома у чоловіка вилучили близько 150 кущів сухих конопель та кілька кілограмів готового до споживання зілля. А також своєрідний міні-арсенал: револьвер під патрони Флобера, порох, електрошокер та мачете.
Під час санкціонованого обшуку в будинку підозрюваного правоохоронців здивувала кількість марихуани і рівень організованості процесу її вирощування та обробки.
“Зілля було всюди — сушилося рядочками на горищі, в літній кухні та інших підсобних приміщеннях. Частина конопель вже була оброблена, подрібнена і пофасована в пакетики по кілька грамів. В літній кухні працювала пічка, що давало можливість швидше сушити марихуану. Також там було виявлено кілька різних сит для просівання зілля, распіратор та фасовочні пакети”, - йдеться в повідомленні прес-служби обласного УМВС.
За словами старшого слідчого Дунаєвецького РВ УМВС Віктора Залевського, про точну кількість вилучених наркотиків скажуть експерти, але за приблизними підрахунками, з будинку вилучили близько 150 кущів конопель у сухому стані та кілька кілограмів уже подрібненого наркотичного зілля.

Підозрюваний не заперечує того, що вирощував марихуану. Зізнається він і в тому, що пригощав усіх охочих і навіть продавав, коли була нагальна потреба у грошах.
“Та винним чоловік себе не визнає. У нього взагалі особлива життєва філософія: підозрюваний вважає себе абсолютно незалежним від держави. Мовляв, нічого від неї не просить, тож і державні структури не повинні від нього нічого вимагати. На підтвердження серйозності таких життєвих принципів чоловік навіть спалив паспорт громадянина України”, — повідомляють міліціонери.

Чоловік каже, що коноплі вирощував, в першу чергу, для власних потреб, адже страждає від хронічного болю і рятується саме курінням. Курить багато, тож потрібно було запасатися. Але і сам дивується, мовляв, цього року вродило, як ніколи. Фасував у пакетики для того, щоб знати свою денну норму.
Під час обшуку в будинку правоохоронці виявили також речовину, схожу на порох, револьвер під патрони Флобера, електрошокер та мачете. Де і як це все застосовував підозрюваний, встановить слідство.

Усі вилучені речовини та зброю направлено на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую