ye-logo.v1.2

Чесно: На Хмельниччині мажоритарники приховують інформацію від виборців

Вибори 3246
Фото: автора

Громадський рух “Чесно” оприлюднив своєрідний “рейтинг прозорості” кандидатів у нардепи.

Громадський Рух “Чесно” закликав кандидатів у народні депутати відкрити повні автобіографії, оприлюднити декларації за 2013 рік та деталізований фінансовий звіт про надходження коштів виборчого фонду і їх використання. З 21 кандидатом-мажоритарником від Хмельницької області учасники Руху підписали меморандум про надання такої інформації.
“19 мажоритарників надали хоча б якусь інформацію. Частина з них відкрили лише автобіографію, двоє не оприлюднили нічого, - розповідає координатор Руху “Чесно” в Хмельницькій області Олег Черненко, - Так, ми змогли б деяку інформацію знайти самі, але важливо було перевірити, чи готові кандидати співпрацювати з громадою”.
За інформацією Руху “Чесно”, усі кандидати надіслали лише автобіографію. До прикладу, Сергій Мельник (187 округ) і Богдан Теленько (191 округ) не оприлюднили декларацій. Найбільше за минулий рік заробив Сергій Лабазюк (188 округ) - 1млн 962 841 грн. Найменше — 5 тисяч гривень — задекларував Руслан Рохов (187 округ). На передвиборну кампанію кандидати витрачали від кількох десятків до сотень тисяч гривень. Більшість цих коштів — благодійні внески. Дмитро Беспалов (188 округ) і Роман Мацола (190 округ) не надали про себе жодної інформації.
“Ми принципово не підписували меморандуму з тими, хто голосував за диктатуру 16 січня, зокрема, з Віктором Боднаром і Олександром Герегою. Виняток зробили Сергію Лабазюку, оскільки він написав заяву про відкликання свого голосу. Це формальність, яка не міняє суті”, - каже координатор “Чесно”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую