ye-logo.v1.2

Зі шкільної аудиторії у Нацгвардію

Суспільство 4492

Із зони АТО додому повернулась хмельничанка Лідія Ковпак, яка тимчасово покинула вчителювання і тепер разом зі своїм чоловіком служить у Національній гвардії.

Лідія Ковпак — вчитель української мови та літератури Хмельницького ліцею №17.Та війна змусила опановувати й інші професії. Ким тільки не довелося побувати у зоні антитерористичної операції: медсестрою, санітаркою, психологом. Жінка розповідає, що на Сході конче не вистачає рук, тому вона залишила навальний процес і поїхала у зону АТО разом із чоловіком.
“Я просто не змогла 1 вересня йти навчати дітей. Коли зрозуміла, що можу чимось допомогти хлопцям, поїхала туди, до чоловіка. Ніколи не думала, що побачу стільки крові і стільки смертей. Ніби машиною часу перенеслась в іншу реальність”, - розповідає жінка.
За сприяння обласної бібліотеки для юнацтва, пані Лідія зустрілась зі студентами Хмельницького торгово-економічного коледжу. Жінка розповіла юнакам і дівчатам, наскільки важливою для бійців є підтримка словом. Вона впевнена, що листи і малюнки, які військові отримують від дітей – часто є чимось більш важливим, аніж боєприпаси.
“Тут, у Хмельницькому, мир. Але ви повинні пам'ятати, що в країні війна. І що є люди, які зараз захищають нашу країну. Пишіть бійцям, робіть обереги, малюйте. Ці листи зігріватимуть серце солдата”, - звернулась Лідія Володимирівна до студентів.

Вона не вважає себе героїнею, каже, що стріляти їй ще не доводилось. Але вірить в Україну, і робить для неї те, що може.
“Там, на Сході, теж є люди, які за Україну. Одні говорять про це відверто, інші бояться. Бути патріотом там - набагато важче, ніж тут, - впевнена Лідія Ковпак. - Я відвідала дві школи на Донеччині. Діти переконані, що українська армія воює за них”.

Студентів вразила зустріч із жінкою, яка, кинувши мирне життя, добровільно поїхала на війну.
“Дуже цікаво було послухати розповідь цієї жінки. Це зовсім не те, що дивитися по телевізору новини, чи розглядати фотографії в газеті”, - ділиться враженнями першокурсник Юра Щур.
Студенти зробили напис “Борітеся — поборете. Вам Бог помагає. Хмельницький — з вами!” на прапорі України. Лідія Ковпак передасть цей стяг військовим, щоб не падали духом і відчували підтримку юних хмельничан.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую