ye-logo.v1.2

Cкелелаз із Хмельниччини здобув нагороду у міжнародних змаганнях

Спорт 2166
Фото: energoatom.kiev.ua

На Міжнародному фестивалі з боулдерінгу, який проходив на початку листопада цього року у Львові, відзначилися нетішинські скелелази.

Десятирічний Ярослав Кондратюк, який змагався із скелелазами в категорії до 14 років, виборов третє місце. Участь у змаганнях взяли спортсмени із Польші, Словенії, Росії, Білорусі та всієї України.
Як повідомляє прес-служба Державного підприємства “Енергоатом”, змагалися учасники у трьох категоріях: професіонали, аматори і діти до 14 років. Команда нетішинських скелелазів, до основи якої входять працівники Хмельницької АЕС та їхні діти, виступала у двох категоріях.
“Цими змаганнями нетішинські скелелази закривають сезон 2014 року та прагнуть у наступному вийти на європейський рівень”, - відзначив тренер «Клубу альпінізму та скелелазіння» міста-енергетика Олександр Веремійчук.
Довідково: Боулдерінг (англ. bouldering) – вид скелелазіння, який складається із серії коротких (5-8 перехватів) надскладних трас. На відміну від скелелазіння по високих скелях, у боулдерінгу не використовують мотузку та металеве спорядження, тільки спеціальне взуття – скельні туфлі – та магнезію для рук, схожу на той білий порошок, яким користуються гімнасти та штангісти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую