ye-logo.v1.2

Хмельничан навчали, як не стати жертвою трудової експлуатації

Суспільство 2375

Громадська організація «Есперо» на теренах Хмельницької області реалізувала проект «Легальна зайнятість — перешкода для трудової експлуатації».

В рамках проекту відбулося 36 семінарів-тренінгів для безробітних в різних районах області. Близько 400 осіб дізналися, які небезпеки несе нелегальне працевлаштування, як уникнути трудової експлуатації та де шукати підтримки, якщо став його жертвою. Також відбулися семінари та робочі зустрічі із фахівцями цієї сфери, що дало їм змогу підвищити кваліфікацію.
«Завдяки цьому проекту люди змінили своє ставлення до нелегального працевлаштування, стали обізнанішими, особливо молодь», - розповідає координатор проекту Вадим Яцишен.
Обласний центр зайнятості, який є партнером проекту, веде відповідну роботу не лише з людьми, які пропонують свою найману працю, а й з роботодавцями.
«Ми провели близько 500 семінарів для роботодавців, під час яких пояснювали їм необхідність дотримування трудового законодавства та забезпечення працівникам належних умов праці», - розповів перший заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Залуський.


Виступив на круглому столі, присвяченому підсумкам проекту «Легальна зайнятість — перешкода для трудової експлуатації» і заступник директора Департаменту соціального захисту населення Микола Дідик. На його думку, для зменшення випадків трудової експлуатації слід змінювати психологію як працівників, так і роботодавців.
Завдяки цьому проекту у багатьох сільських радах Хмельницької області створено інформаційні куточки, де люди (а саме із сільської місцевості людей найбільше їде працювати за кордон) дізнаються, як не стати жертвами трудової експлуатації, як легально влаштуватися працювати за кордоном тощо.
«Консультацію з цього питання можна отримати за національною гарячою лінією, у багатьох державні інституції, громадські організації. В кожній районній адміністрації є фахівець, який відповідає за цю сферу. Надаємо консультації і ми», - пояснює керівник громадської організації «Есперо» Вадим Яцишен.


Отримати консультації фахівців можна наступним чином:
- Українська національна довідкова безкоштовна лінія з питань міграції та протидії торгівлі людьми:
0-800-505-501 — безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні;
527 — безкоштовно з номерів Київстар, МТС, life:);
- громадська організація «Есперо» - (067)249-02-66,
- на сайтах: migration-info.org.ua, stoptrafficking.org.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую