ye-logo.v1.2

Для курсантів-прикордонників вже майже рік функціонує лабораторія прав людини

Суспільство 2371

Цей проект Європейського Союзу дає повний доступ для курсантів та студентів нашої академії до довідкової та навчальної літератури з питань дотримання прав людини в оперативно-службовій діяльності прикордонної служби.

Спеціалізований клас – лабораторію прав людини в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького було створено минулого року в день 65-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Це клас Європейського зразка, який був створений у рамках проекту, що фінансувався ЄС.
Лабораторію призначено для викладання навчальних дисциплін з адміністративного, міграційного, конституційного, міжнародного права, свобод та обов’язків громадянина, адміністративної діяльності органів охорони державного кордону України. У класі розміщено інформацію, що стосується концепції прав людини, її розвитку, українського сліду у створенні концепції, дотримання і поваги прав людини та участь у цьому процесі Державної прикордонної служби України.
"Подібні оновлення дають можливість забезпечити самостійність роботи курсантів та студентів академії. Лабораторія використовується і під час навчальних занять, і в години самостійної підготовки. Перебуваючи тут, вони мають можливість доступу до Інтернет-ресурсів різних міжнародних організацій, офіційних сайтів і також різних судових рішень. Окремо у цьому приміщенні передбачено можливість доступу для курсантів та студентів нашої академії до довідкової та навчальної літератури з питань дотримання прав людини в оперативно-службовій діяльності ДПСУ", – розповів начальник кафедри конституційного, адміністративного та міжнародного права, полковник юстиції Андрій Мота.

Дарія ПАСТЕРНАК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую