ye-logo.v1.2

Симчишин розпорядився демонтувати Ленінів, а з фасадів – зняти радянську символіку

Суспільство 2916
Фото: tsn.ua

«Розправитись» із залишками тоталітаризму мають впродовж наступного року

У річницю Жовтневого перевороту 1917 року перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Симчишин підписав розпорядження «Про заходи з усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього Радянського Союзу на території області». Згідно із розпорядженням, виконавчим комітетам міських (міст обласного значення) рад рекомендовано, а структурним підрозділам ОДА та райдержадміністраціям впродовж 2015 року необхідно виконати ряд запланованих заходів. Серед них – демонтаж (в установленому порядку) пам’ятників і барельєфів Леніну, а також зображень символіки колишнього Радянського Союзу, розміщених на фасадах приміщень установ та організацій державної і комунальної форм власності. А ще – перейменування топонімічних об’єктів та похідних від них, названих на честь керівників і діячів тоталітарного режиму Радянського Союзу. Ці завдання Симчишин поставив перед управлінням житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації, райдержадміністраціями, виконавчими комітетами міських (міст обласного значення) рад. Вони щоквартально інформуватимуть про хід їхнього виконання. Контроль за виконанням цього розпорядження Олександр Симчишин поклав на заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Лесю Стебло.

За словами Симчишина, про якусь конкретику: скільки, коли й де демонтовуватимуть та перейменовуватимуть, наразі не йдеться. Усе вирішуватиметься відповідальними органами на місцях. До прикладу, після «ленінопадів», які прокотились цьогоріч Україною, навряд чи хтось знає точну кількість Ленінів, що залишились на Хмельниччині. Так само й з перейменуваннями – «процес пішов». Але для того, щоб його пришвидшити, було й підписане це розпорядження.

 

Коментарі:

наталя сідова 17.11.2014 12:58

Анна, дякуємо за інформацію. Гадаємо, вона зацікавить відповідальних за реалізацію цього розпорядження. Якщо ж це розпорядження втілюватиметься у життя згідно планів й часових рамок, до кінця наступного року демонтують усі пам'ятники та барельєфи Леніна в області (у тому числі й у Летаві).

Анна 12.11.2014 10:44

В селі Летава Чемеровецького району під час Ленінопаду було знято памятник. Злякавшись хвилі протестів, втік голова селищної ради. Але через місяць, відчувши, що йому нічого не загрожує, повернувся і поставив на місце Леніна! Можливо варто і до таких голів приглянутись заразом. Чому вони так чіпляються за того Леніна? Залякані селяни не знають як боротися з цими "царьками". А люстрація до сіл не доходить.

Владимир 11.11.2014 23:53

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл на заседании Всемирного русского народного собора заявил, что трагическая ситуация в Украине связана с потерей общего понимание собственной истории. "Народ, разделившийся в понимании своей истории, становится неспособным сохранить единство. Единство и традиция как сила, передающая, в том числе, ценности и культурный код нации, являются непременным условием того, чтобы общество в любой исторический период сохраняло свою целостность и свое единство. Такое трагическое разделение, которое происходит тогда, когда люди теряют общее понимание своей истории, и ведущее к расколам и провоцирующее гражданский конфликт, мы наблюдаем сегодня на Украине."

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую