ye-logo.v1.2

Голові ОВК загрожує п'ять років тюрми

Кримінал 2447
Фото: transkarpatia.net

На Хмельниччині через махінації посадовця державі завдано збитку майже на 50 тисяч гривень.

У ході реалізації оперативної інформації працівниками управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області було виявлено та задокументовано факт розкрадання бюджетних коштів головою окружної виборчої комісії одного із територіальних виборчих округів області.
“Встановлено, що підозрюваний під час виборів Президента України, які відбулись 25 травня цього року, шляхом зловживання своїм посадовими обов’язками, за попередньою змовою із місцевим підприємцем привласнив бюджетні кошти, виділені на транспортні послуги окружній виборчій комісії та дільничним виборчим комісіям територіального виборчого округу. Здійснено це було шляхом службового підроблення товарно-транспортних накладних та відомостей на отримання і списання паливно-мастильних матеріалів”, - повідомляє прес-служба УМВС України в Хмельницькій області.
За інформацією правоохоронців, голова ОВК у змові вже з іншим підприємцем привласнив бюджетні кошти, виділені відповідно до договору про виконання робіт з підготовки документації окружної виборчої комісії до здачі в районний архів.
Правоохоронці з’ясували, що своїми злочинними діями посадові особи окружної виборчої комісії спричинили матеріальну шкоду державі на загальну суму близько 50 тисяч гривень.
Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в Хмельницькій області Олександр Федорович, слідчим відділом Деражнянського РВ УМВС України в Хмельницькій області відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 191 “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую