ye-logo.v1.2

Хмельничан навчали правильно переходити дорогу

Суспільство 2030
Фото: автора

Інспектори Державтоінспекції лише попереджали пішоходів, але, як запевняють правоохоронці, кожного дня чимало людей притягують до адміністративної відповідальності за перехід проїжджої частини у невстановленому місці.

З 10 по 16 листопада Державтоінспекція по усій Україні проводить “Тиждень безпеки дорожнього руху”. Не став винятком і Хмельницький, де співробітники міського відділу ДАІ поширювали серед водіїв листівки з порадами безпечного водіння, а пішоходам роз'яснювали, як правильно переходити дорогу.
“Аналіз дорожньо-транспортних пригод показує, що найбільше ДТП за участю пішоходів стається тоді, коли вони переходять дорогу у невстановленому місці або раптово з'являються на проїжджій частині”, - розповідає інспектор Державтоінспекції Андрій Прокопенко.
За статистикою, найчастіше хмельничани потрапляють під колеса автомобілів на вулицях Кам'янецькій, Західно-окружній та на проспекті Миру.
“На даних ділянках дороги дуже інтенсивний рух, пішоходи ігнорують цей фактор і переходять проїжджу частину там, де заманеться. Кожного дня ми складаємо по 6-7 адміністративних протоколів за перехід дороги у невстановленому місці”, - каже інспектор Андрій Прокопенко.
В ДАІ попереджають, що до відповідальності за порушення правил дорожнього руху притягаються не лише водії автівок, але й пішоходи. Зокрема, за перехід дороги у забороненому місті загрожує штраф від 51 до 85 гривень.
“Велика кількість ДТП стається з вини пішоходів, звісно, є чимало і недобросовісних водіїв, але тенденція така, що саме пішоходи порушують правила, переходячи дорогу у невстановленому місці, хоча поруч може бути “зебра” чи підземний перехід. У кращому випадку, за таке правопорушення ви відбудетеся штрафом, у гіршому — ризикуєте потрапити під колеса автомобіля”, - попереджає голова громадської організації “Хмельницький автолюбительський клуб” Володимир Гойко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую