ye-logo.v1.2

Етнічні мотиви Неллі Павлової

Культура 3972

Хмельницька художниця презентувала у нашому місті нову виставку.

 Яскраві живописні полотна, на більшості з яких зображено українську жінку та етнічні мотиви, презентувала відома хмельницька художниця Неллі Павлова. Невелика виставка із восьми картин відкрилася у сервісному центрі «Хмельницькобленерго».
Другу частину виставки, де крім живопису представлена і графіка, зокрема, пам’ятки архітектури міста Хмельницького та області, можна переглянути у відділі мистецтв Хмельницької обласної наукової бібліотеки ім. М. Островського.
«Ці картини були на багатьох виставках, зокрема у національному музеї історії України, музеї гетьманства. У музеї декоративного мистецтва ці роботи експонувалися між залами Марії Приймаченко і Катерини Білокур. Я цим дуже пишаюся, - розповідає пані Неллі. – У мене була перерва у живописі, коли я більше займалася графікою і батиком. Але ця виставка – знак того, що я повертаюся у живопис».
На наступний рік у художниці намічено дві великі виставки – навесні у Меджибізькому замку та восени у Хмельницькому обласному художньому музеї.
Із відкриттям виставки художницю привітали заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія та поетеса Марія Лисайчук.
«Коли я вперше побачила картини Неллі, у мене народився вірш «Мій маленький Париж». Тепер ми співпрацюємо, народжуються спільні книги, - розповідає Марія Лисайчук. – До речі, Неллі – також майстер слова, вона пише прекрасні вірші. Так, у альманасі «Лелеки літа», який вийшов друком у 2005 році, є її твори».
Переглянути виставку Неллі Павлової можна протягом місяця у сервісному центрі «Хмельницькобленерго» за адресою: вулиця Свободи, 57/2.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую