ye-logo.v1.2

«Ми пропагуємо ідею небайдужості і долаємо стереотип українця»

Допомога 3272
Фото: Дмитра СКРИПНИКА

Щоп’ятниці на вулиці Проскурівській митці організовують благодійну концертну програму, під час якої волонтери збирають кошти на допомогу учасникам АТО.

Спільно з благодійним фондом “Центр Добриня” хмельницькі митці проводять збір допомоги для забезпечення нагальних потреб військовослужбовців із Хмельниччини, які приймають участь в антитерористичній операції на сході України. Цього тижня пройшла вже десята акція на вулиці Проскурівській, де піснями, музикою та словом артисти збадьорювали перехожих, а волонтери зі скриньками збирали кошти на допомогу землякам.
“Громадські активісти, артисти, поети намагаються не стояти осторонь, коли військові потребують допомоги, і закликають хмельничан теж не бути байдужими, - розповідає громадський активіст, співак Віктор Шайда. - Коли перехожі бачать відомих людей на вулиці, які збирають гроші для учасників АТО, вони можуть бути впевнені, що їх не обдурять і кошти дійдуть за призначенням”.
Для перехожих виступають Сергій Гуменний, Марина Українець, Віктор Шайда, Антон Вараниця, Оксана Радушинська та інші митці.


“Сьогодні я вперше взяла участь в цій акції, але наступного тижня теж прийду. Багато моїх знайомих зараз там, на сході, воюють за нас. Тому я рада, що можу допомогти їм хоч в такий спосіб”, - ділиться автор і композитор Кіра Тропанець.
За словами Віктора Шайди, щоп’ятниці під час концерту на Проскурівській у скриньках волонтерів опиняється близько чотирьох тисяч гривень. Зібрані цього разу гроші використають на придбання спальних мішків військовим.
“Я беру участь у такій акції, тому що не можу інакше. Люди є різними. Дехто байдуже відвертається, інші дістають гаманці. Кидають і по одній-дві, і навіть по 200-400 гривень”, - пояснює волонтер Тетяна Качка.
Перехожі з цікавістю слухали виступи артистів. У скриньки кидали гроші студенти, пенсіонери та батьки з дітьми, які гуляли вулицею.


“Мені дуже боляче, просто сльози навертаються, коли подумаю, як зараз тим хлопцям важко. Шкода, що мала з собою лише п’ять гривень, бо вкинула би більше”, - каже пенсіонерка Тетяна Онопрійчук.
Віктор Шайда пояслює, що такою акцією митці намагаються подолати стереотип про українців “Моя хата — скраю”.
“Ми пропагуємо ідею небайдужості, закликаємо хмельничан, щоб не проходили повз. Щоп’ятниці о 15:30 на вулиці Проскурівській можна послухати концерт, а також допомогти землякам, які, на жаль, не можуть отак просто собі прогулятися увечері вулицею чи посидіти з друзями в кав’ярні”, - каже співак.

 

 

 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую